Surman Box Club legújabb világbajnokai


Surman Zoltán Jr. és Kovács Kristóf világbajnok lett a profi ökölvívók között

2018. október 13-án, Kistarcsai Sportcsarnokban került megrendezésre az I. Gedó György Ökölvívó Gála. A rendezvénynek az volt az érdekessége, hogy megpróbálta az amatőr és a profi ökölvívást közelíteni egymáshoz. Ennek jegyében Magyar – Lengyel amatőr találkozó volt, míg a profiknál három címmérkőzésre is sor került. A rendezvényt az Echo Tv és a Sport Tv felvételről fogja adni.

Az esemény díszvendégei között Sárfalvi Pétert, a nemzeti utánpótlás-nevelésért és sportkapcsolatokért felelős helyettes államtitkárt, a névadó Gedó Györgyöt, illetve a MÖSZ elnökét, Erdei Zsoltot, valamint Kistarcsa alpolgármesterét, Ifj. Juhász Istvánt is köszöntötték.

A Surman Boxing Team csapata, három versenyzővel képviseltette magát. Mind három versenyző menedzsere Feja Tibor, aki a rendezvény fő szervezője is volt egyben. Ebből a három versenyzőből, Tóth László nagyközépsúlyban (76,2kg), 8 menetben mérkőzött meg a veretlen Páczi István ellen, aki nem mellesleg, a mérkőzésig a Magyar ranglista második helyén állt. Lacin kicsit meg látszik még, hogy több évet kihagyva nem rég kezdett neki újra az edzéseknek. Ennek ellenére elég gyorsan kezd visszaszokni és a "ring rozsda" is egyre gyorsabban pereg le róla. Mióta ismét neki állt a munkának, ez volt a 4. mérkőzése és ezt megelőzően, minden mérkőzésén az első menetben kiütötte ellenfeleit. Ez a mérkőzés volt az első igazi mérföldkő a pályafutásában. A mérkőzés nagyon jó tempóban kezdődött. Mind a két fiú, azonnal nyomás alá akarta helyezni a másikat, amelyből rendre, versenyzőnk jött ki jobban. Ellenfelünk a nagy ütésekre helyezte a hangsúlyt, és ezekkel próbálta meg idő előtt befejezni a mérkőzést. Bár néhány nagyobb ütés el találta versenyzőnket, ennek ellenére nem maradt kétség a győzelméhez, hiszen végig tartotta magát a taktikai "tervhez" és szépen megoldotta a helyzeteket. Egy alkalommal a szabálytalankodó ellenfelet intette is a bíró. A végén az eredményhirdetésnél Tóth László kezét emelték a magasba és így megfosztva ellenfelét a veretlenségtől és a sajátját tovább növelve.

Az est három címmérkőzéséből kettőt versenyzőink vívtak. Surman Zoltán Jr. a veretlen Horváth Dominikkel küzdhetett meg az UBO (Universal Boxing Organization) Ifjúsági Világbajnoki címéért (24 év alattiak). Zoli az első pillanattól határozottan "ráállt" ellenfelére és nagy ütés-váltásba kerekedett a mérkőzés, amikor is egy testre mért balfelütés után az ellenfél a padlóra került. A bíró számolását követően az ellenfél jelezte, hogy folytatni kívánja a mérkőzést, de amint azt a bíró tovább engedte, Zoli azonnal leszorította ellenfelét a sarokba és iszonyatos ütészáport zúdított rá, amelynek következtében ellenfele, ismét padlóra került és a bíró azonnal beszüntette a mérkőzést. Így az UBO új világbajnoka, 2018. október 13-tól, kisváltósúlyban (63,5kg) Surman Zoltán Jr.

- Zoli egy nagyon hosszú felkészülésen van túl. 12 héten át, egy teljesen tudatosan felépített felkészülés sorozatban vett részt. Nagy segítségünkre volt és maximálisan, kitűnően sikerült Őt erőnlétben felkészítenie a Pátkai Lilla, diplomás gyógytornász vezetésével és Bondár Gábor segítségével a békéscsabai BAROSS FITNESS csapatának, akik vállalták versenyzőnk erőnléti felkészítését. Ez úton is köszönjük nekik a kitűnő munkát.

Az est másik címmérkőzésén, amelyben érintett volt a Surman Boxing Team, Kovács Kristóf csaphatott össze a szerb Darko Knezevich-el a GBF (Global Boxing Organization) szervezet, váltósúlyú (66,7kg) világbajnoki címéért. Az ellenfél korábbi feltérképezését követően a taktika ezen az összecsapáson is az volt, hogy azonnal próbáljuk meg hangsúlyos ütésekkel testen el találni a szerb versenyzőt. Kristóf ezt be tartva kétszer is padlóra küldte vetélytársát, aki a második leütést követően szintén nem tudta folytatni a mérkőzést.

Ez az este egy csodálatos alkalom volt a Surman Boxing Team csapatának, hiszen három mérkőzésből három győzelemmel és két világbajnoki címmel térhettek haza.

Csodálatos érzés volt azon az estén ennek a csapatnak a tagja lenni.

A harmadik címmérkőzésen az brit Lee Jones küzdött meg Kristóf Mátéval a WBU (World Boxing Union) szervezet Európa bajnoki címéért, amelyet a brit bunyós nyert, nagyon szoros pontozással.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!