265 millió forint belügyi támogatás érkezik a megyébe.


Békés megyében 265,2 millió Ft-tal támogatja a Belügyminisztérium az önkormányzatok feladatellátását

A Belügyminisztérium az idén több mint 8 milliárd forinttal támogatja az önkormányzati fejlesztéseket. Az önkormányzatok egyrészt önkormányzati intézmények felújítására vagy belterületi utak és járdák felújítására pályázhattak.- tájékoztatott Dankó Béla országgyűlési képviselő.

A Belügyminisztérium az idei évben két körben hozott döntéseket a fejlesztési célú pályázatokról. Első körben augusztus elején, melyekkel 282 pályázatot támogattak 5 milliárd Ft összeggel országosan és 8 települést Békés megyében.

Augusztusban a kormány további 3 milliárd forintot csoportosított át az önkormányzati fejlesztésekre. A második körben országosan további 195 pályázatot támogattak, míg Békés megyében további 10 települést.

Ennek a hazai forrású pályázatnak, mely évenként kerül kiírásra három fő célja van: a kötelező feladatot ellátó intézmények fejlesztése, felújítása, a sportlétesítmények fejlesztése, valamint a belterületi utak, járdák és hidak felújítása.

A Minisztérium az idén a legtöbb forrást, több mint 4,7 milliárd forintot útfelújításra biztosította, intézmény-felújításra pedig 2,5 milliárdnál többet adott.

Békés megyében tehát összességében 18 önkormányzat nyert támogatást 256,2 millió Ft összegben. A megyében elsősorban belterületi utak és járdák felújítására pályáztak a települések, mindösszesen 229,4 millió Ft támogatást kaptak erre a célra.

Választókerületemben 5 település nyert el összesen 88,7 millió Ft támogatást ebben a pályázati kiírásban elsősorban járda és útfelújításra.- részletezte a képviselő.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


támogatás