E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Bemutatjuk a refis osztályfőnököket – Beinschrodtné KecskemétiForrás: Békési ReformátusokMegjelent: 2018 November 16. ( Péntek ) 12:49
Hogy miért jó a Refiben dolgozni? „Itthon vagy” – mondja a gimnazisták Kriszti nénije, aki itt érettségizett a Szegedi Kis István Református Gimnáziumban.

A békési tanárnő az 1. Számú Általános Iskolába járt, majd a Refiben tanult, és innen Szegedre vitt az útja, ahol elvégezte a magyar szakot. Az egyetem után visszatért volt iskolájába, ahol már a második osztályának osztályfőnöke. Ez nem is lenne olyan nagy hír, ha nem "hosszú ciklussal" dolgozna a tanárnő: az előző osztályának 5-13. évfolyamon állt az élén, a mostaninak pedig már hetedik éve az osztályfőnöke. Őket ötödikben vette át. Mint mondja, nagyon érdekes dolog osztályfőnöknek lenni, mert éveken keresztül figyelemmel kíséri a diákok testi-lelki-szellemi fejlődését, ahogy egy kisgyermekből fiatal felnőtt lesz. Magyartanárnak lenni jó dolog: sokkal több lehetőségünk van megismerni a diákok személyiségét és lelkivilágát a műalkotásokról való beszélgetések által, ezáltal formálni is jobban tudjuk őket. Tény, hogy Krisztina tanárnő ezt eredményesen teszi, és a volt osztályából van magyartanár is a mérnök, gyógyszerész, hittantanár mellett. A jelenlegi osztálya 2020-ban érettségizik. A többség itt is a felsőoktatás felé igyekszik. A jó pedagógus képezi magát: mentorpedagógusi képesítés, közoktatás-vezetői szakvizsga, érettségi elnöki továbbképzés és idén pályaorientációs továbbképzés van mögötte. Szeret olvasni és kertészkedni: Máraitól Marquezig sok mindent elolvas, de figyelemmel kíséri a kortárs magyar szépirodalmat is. Diákjai és kollégái szigorú, de egyúttal kedves, következetes és precíz tanárként ismerik, aki úgy érzi, hogy a Refiben otthon van.


(hirdetés)

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?