Új klubok és szakkörök Békésen


Két klub és két új szakkör is indult ősztől a békési kulturális központban. Fontosnak tartjuk, hogy összekovácsoljuk a közösségeket és jó hangulatú együttléteket tudjunk biztosítani. Épp ezért indulnak útjára ezek az alkalmak. Nézzük is sorban, hogy mik lesznek ezek:

Elsőként egy Társasjáték klub került megrendezésre, ahol nagyon jó hangulat alakult ki. Minden héten csütörtökön várjuk a gyermekeket és felnőtteket egyaránt. Nincs más dolgod, csak hozd el kedvenc társasjátékod és érezd jól magad. Mi is készülünk pár játékkal, úgyhogy a jókedv garantált.

Időpont: minden héten csütörtökön 17-20 óra között

Következő időpont: 2018. november 22. (csütörtök) 17 óra

Sok mindenkit foglalkoztat az univerzum. Kiskorunkban mi is kerestük a csillagképeket és nagy öröm volt, ha megpillantottuk a Kis vagy épp a Nagy Göncölt. Itt a lehetőség, hogy közelebbről is megismerjük ezeket az égitesteket, amit az első békési Csillagász szakkörön meg is tehetünk. A foglalkozás első felében beszélgetés és szituációs játék várható a kulturális központban, majd tiszta égbolt esetén átsétálunk közösen Lipták Pál csillagvizsgálójába, ahol távcsövön keresztül is megcsodálhatjuk az ismeretlent.

Időpont: minden hónap utolsó csütörtökjén, 17 órától

Következő alkalom: 2018. november 22. (csütörtök) 17–20 óra között

Milyen jó is az együtt zenélés öröme, azok a pillanatok, amikor nem ragaszkodunk a kottából előre megírt dallamokhoz, hanem ráhangolódunk egymás rezgésére és ezekből keletkezik valami új. Ezt hívjuk jammelésnek, amit ki is próbálhatunk a békési kulturális központ kápolna termében. Minimális hangosítással, egy elektronos zongorával és dobfelszereléssel készülünk. Gitárt, hangszeralapot és minden más hangszert hozni kell.

A Jam klub időpontja: minden hónap utolsó péntekjén 18-20 óra között

Következő alkalom: 2018. november 30. (péntek) 18 óra

Anno, suliban jó móka volt óra közben egy papírrepülőt hajtogatni, majd elengedni és nézni, hogyan száll ki az ablakon. A papírhajtogatás tudását szeretnénk professzionális szintre emelni az első békési Origami szakkörön, Fábián Zsolt vezetésével, aki a Magyar Origami Kör elnökhelyettese.

Időpont: minden hónap első hétfőjén 17 órától

Következő alkalaom: 2018. december 3. (hétfő) 17 óra

Mind a klubokba, mind a szakkörökre kortól, nemtől függetlenül várunk szeretettel minden érdeklődőt a Kecskeméti Gábor Kulturális Központba (Békés, Janytik M. u. 23-25.). A belépés ingyenes.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!