21 utca csapadékelvezetési gondja oldódik meg Békésen


Izsó Gábor polgármester Dankó Béla országgyűlési képviselővel adta át a fejlesztést a Keserű soron.

Lezárultak a kivitelezési munkálatai a Békés,csapadékvíz elvezetés kialakítása című,közel 154 millió forint támogatásból megvalósult fejlesztésnek. A pályázati forrásnak köszönhetően az érintett területeken megoldódott a belterületi csapadékvíz elvezetés, csökkent a belvíz-és helyi vízkár veszélyeztetettsége.

A polgármester elmondta, Békés több területén további pályázati források bevonásával közel 500 millió forintos költséggel épülnek, szélesednek utcai vízelvezető csatornák, főgyűjtő csatornák, komplex rendszerként megoldva a belvíz és hirtelen lezúduló csapadék kezelését.

Dankó Béla hangsúlyozta, a város sikeresen kiépítette a csapadékvíz elvezetést és bár aszályos évek és hónapok vannak mögöttünk, fontos, hogy ne veszélyeztessen egyetlen ingatlant sem a hirtelen lezúduló csapadék, vagy a belvíz. A képviselő kitért arra is, hogy eddig mintegy 8,2 milliárd forintnyi pályázati pénzt nyertek el békési intézmények és vállalkozások, melyből több mint 3 milliárd forint a Területi Operatív Programokból származik.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!