Békés-Drén KC–Nyíregyházi KC 22–20 (10–11) VIDEO


Forrás: Békés Tv
Megjelent: 2018 November 26. ( Hétfő ) 18:17
Módosítva: 2021 Március 22. ( Hétfő ) 16:34
Szoros csatát hozott a békési férfi kézilabdacsapat szombat esti hazai bajnoki mérkőzése, melyen a Nyíregyháza volt a vendég. Az NB I B-s pontvadászat utolsó harmadához tartozó szabolcsiak alaposan megnehezítették a házigazdák dolgát, de végül a papírforma érvényesült, így a Békés-Drén KC a 9. játéknap után is a listavezető Orosháza első számú üldözője maradt.

NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Békés, 250 néző. Vezette: Csányi, Drinóczi.

Békés: PAJKÓ – Kecskés, HAJDÚ 5, SZÉKELY 2, MORVA 4, Oláh 6 (3), Fedor 1. Csere: Domokos, Borbély (kapusok), Martonosi, GAZSÓ, Gidai 1, Kis R. 2, Bátky, Dénes 1, Ásós.

A Nyíregyháza legjobb góldobói: Gubó 8, Szűcs 4.

Kiállítások: 10, illetve 10 perc. Hétméteresek: 6/3, ill. 1/1.

 

Kezdetben mindkét oldalon jól védekeztek a csapatok, így minden egyes gólért komolyan meg kellett harcolni. Szorosan alakult a találkozó, hol az egyik, hol a másik vezetett minimális különbséggel. A három elhibázott hazai büntető számlájára is írható, hogy szabolcsi előnnyel fordulhattak a csapatok.

A második játékrész során változatlanul a védőmunka dominált mindkét oldalon. A hazaiak hibáit kihasználva, a 44. percre két góllal meglépett a Nyíregyháza (15–17), de ekkor megrázta magát a házigazda és egy ötös szériával megnyugtató vezetésre tett szert. A végig szívósan küzdő látogatók nem adták fel, az 58. percre ledolgozták a hátrányukat. Kiélezett végjátékban már csak a Békés talált kapuba, így szoros meccsen hazai győzelem született.

 

– Kiélezett találkozón szereztünk értékes győzelmet a szurkolóink hathatós segítségével. - nyilatkozta Papp Bálint.

Forrás: bfkc.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!