Békési tolmács segítette Chuck Norrist!


Hány nyelven beszél Chuck Norris? Természetesen az összesen, de gyermekkorunk legyőzhetetlen akcióhősének a Békésen élő Makovei Róbert tolmácsolta a Baptista Szeretetszolgálat karitatív akciójának részleteit. Vele beszélgettünk.

Hogyan kerültél kapcsolatba a rendezvénnyel, hogyan került Chuck Norris hazánkba?

Makovei Róbert: Húsz éve tolmácsolok üzletszerűen, néhány éve tolmácsoltam a Baptista Szeretetszolgálat nemzetközi igazgatóját is. Őtőle jött a felkérés. A Cipősdoboz Akciót minden évben valaki híresség nyitja meg. Idén 15 éves a program, és mivel Chuck Norris is baptista, valamint mivel az ő alapítványa is hátrányos helyzetű gyermekekkel foglalkozik, négy hónapja megkeresték, ő pedig örömmel vállalta a felkérést.

Milyen embernek ismerted meg? Te láttál -e korábban olyan akciófilmeket, amelyekben szerepelt?

Makovei Róbert: Nagyon közvetlen, barátságos, mindig a rajongóival lenne, akiket egyszerűen csak barátainak nevez. Gyerekkoromban a legendás Bruce Lee-filmet láttam, (A Sárkány útja) amelyben ő is szerepel

Számtalan vicc van ami róla kering a neten, de mondott-e ő viccet magáról?

Makovei Róbert: Igen, felidézte a Feláldozhatók 2. egyik jelenetét, amelyben Sylvester Stallone érdeklődik a királykobra marásáról.

Mi volt a véleménye a Baptista Szeretetszolgálat cipős doboz akcióról? Ő készült e valamilyen ajándékkal az akcióra?

Makovei Róbert Nagyon tetszik neki a kezdeményezés, szívvel-lélekkel támogatja. Egy dedikált kalapot ajánlott árverésre, a bevételt a a Baptista Szeretetszolgálat a magyarországi legnagyobb gyermekhospiceház részére ajánlotta fel.

Fotó: Makovei Róbert

Kapcsolódó anyagok.

A Baptista Szeretetszolgálat Cipősdoboz akciójának felhívása


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!