E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Két mesebeli egércsalád tanulságos történeteForrás: Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális KözpontMegjelent: 2018 December 4. ( Kedd ) 09:41
Frissítve: 2018 December 4. ( Kedd ) 09:57
Helyszín: Kulturális Központ
A világirodalom egyik legszebb szerelmi története, Shakespeare Rómeó és Júliája inspirálta Urbán Gyula, író/bábrendezőt is, amikor a 70-es években megalkotta a Magyar Televízióban először 1981-ben nagy sikerrel levetített zenés bábfilmet, a „Minden egér szereti a sajtot”, amit több bábszínház is adaptált és napjainkig sikeresen a repertoárjában tart.

Néhány évvel ezelőtt a békési óvónőkből álló Meskete Meseszínház is kedveskedett már a helyi gyerekeknek ezzel a bájos és tanulságos mesével, és az akkor elért sikeren felbuzdulva idén november 27-én délelőtt két előadásban újra színpadra vitte a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban.

A mesebeli szürke kisegér fiú, Soma és a fehér kisegér lány, Fruzsina családi viszályt, majd megbékélést keltő egymásra találásának históriája ezúttal is nagy tetszést aratott a mesketések remek játékának köszönhetően.

Ezt mi sem támasztja jobban alá, mint az a közel félezer gyerkőc, akik mosolygó arccal és csillogó szemmel távoztak a színházteremből ez előadások után.

A mesében közreműködtek:

Márton: Vozár Sándorné

Lidi: Mészárosné Fábián Ilona

Soma: Bartyik Anna

Albin: Benkő Ágnes

Szeréna: Ádám Györgyi

Fruzsina: dr. Farkas Istvánné

A nagy macskamágus: Andorné Csarnai Szidónia

Írta: Urbán Gyula

Színpadra rendezte: Mészárosné Fábián Ilona


(hirdetés)

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?