A papír varázsa, avagy origamizni jó


Idén ünnepli fennállásának 30. évfordulóját a Magyar Origami Kör. Ennek tiszteletére, valamint a papírhajtogatás művészetének népszerűsítésére, „Az origami csodálatos világa” címmel egy országjáró vándorkiállítást indítottak útnak még az év elején.

Ez a különleges és rendkívül látványos tárlat az origami kör két vezetője, Sági Judit elnök és Fábián Zsolt alelnökjóvoltából december 4-én a békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központba is megérkezett. A tegnap esti megnyitó során először Fábián Zsolt beszélt az origami történetéről, valamint a Magyar Origami Kör megalakulásáról és működéséről, majd Sági Judit tartott egy részletes tárlatismertetést, végezetül pedig együtt levezettek az origami alaphajtásaiba bevezető, a jelenlévők számára igen mókás perceket okozó gyakorlati foglalkozást. A megnyitó végére számos vicces szöcske és hernyó ugrált és araszolt az asztalokon, illetve gondolván a Mikulásra és a közelgő karácsonyi ünnepekre, készültek még apró kis ünnepi figurák is.

A kiállítás 2019. január 11-ig látogatható. Mindazok számára, akik maguk is szeretnének belemerülni az origami rejtelmeibe, ajánljuk a Fábián Zsoltvezetésével térítésmentesen működő Origami szakkört.

Minden hónap első hétfőjén 17:00 órától nagy szeretettel várunk minden érdeklődőt a kulturális központba (Békés, Jantyik M. u. 23-25.).


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!