A csendet kell keresni - szentesete a reformátusoknál


Molnár Máté református lelkész hirdette az igét a református templomban december 24-én, Szenteste. A csönd a fontos, mert ott találunk rá Istenre.

Molnár Máté arról prédikált a népes gyülekezet előtt a karácsonyi történet (Lk 2,1-20) alapján, hogy ezt a nagyon szép, régi és kedves történetet ugyan jól ismeri az ember, de ugyanúgy elveszett és boldogtalan, mint 2000 éve. A megváltás kell az embereknek ma is. A világ sokat változott, de az ember nem, hanem maradt, aki volt. Nekünk a csönd hiányzik. Az adventi időszak elrohant, nem tudunk megnyugodni, elcsendesedni. Isten Jézus születésekor talált egy csendes helyet: a pusztát. Itt a pásztorokat szólította meg, mert ők nyitottak voltak rá. A Mindenható ma is azt akarja mondani, hogy nem kell elrejteni a bűnt, mert Istennek van megoldása rá, ez pedig az Úr Jézus. Jézus nem maradt kisded, és felnőttként feláldozta magát a kereszten. Jézus ma is kibékít egymással és magunkkal. Válaszd a csendet és hagyd, hogy Isten meg tudjon szólítani, mert ez a csend igazi szerepe.

Az ünnepi műsort a református általános iskola 4.A osztálya adta, felkészítők: Gion Márton és Kutyik Ilona tanítók, Molnárné Sas Sarolta hitoktató. A Csendes éj közös eléneklése után a gyülekezet a hagyományoknak megfelelően megajándékozta az istentiszteleten jelen levő gyermekeket.

Mucsi András

Fotó: Pusztai Gábor Máté


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!