Véget ért az adventi programsorozat


Az adventi időszak utolsó hétvégéjén is színes programok várták Békésen az érdeklődőket.

December 21-én, pénteken karácsonyfadíszeket készíthettünk a kulturális központban Szilágyiné Csuta Éva vezetésével, majd 23-án a negyedik "gyertya" fénye is felgyulladt a város adventi koszorúján. Ezen a vasárnapon is ünnepi műsorral, kézműves vásárral és szeretetvendégséggel hangolódhattunk az ünnepekre a Széchenyi téren.

Dr. Pálmai Tamás, Békés város alpolgármestere köszöntötte a megjelenteket, majd Nagy Tibor lelkipásztor úradventi gondolatait követően Izsó Gábor, Békés város polgármestere meggyújtotta a 4. adventi gyertyát is a koszorún. Az ünnepi műsort a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportjának kórusa, Sallay Gergely gitárkíséretével, gyönyörű karácsonyi dallamokkal zárta.

A negyedik hétvége szervezői - a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportja - ez alkalommal is forralt borral, meleg teával és rendhagyó módon kenyérlángossal kedveskedtek mindenkinek.

Az adventi rendezvénysorozat városunk civil szervezetei és intézményei, név szerint: a Nefelejcs Békési Kulturális és Hagyományőrző Közhasznú Egyesület, a Békési Piacfelügyelet, a Békési Városvédő és Szépítő Egyesület, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége békési csoportja, valamint a Kecskeméti Gábor Kulturális Központ szervezésében valósult meg.

Tartsanak velünk jövőre, 2019-ben is!

/Fotó: GA-Pix Fotó/


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!