BÚÉK Békés 2019


A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ immár tizennegyedik alkalommal adott otthont városunk évindító rendezvényének.

A Bagoly László karnagy vezette Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar évről évre emelte a tétet minőségben és mennyiségben egyaránt, az idei újévi koncertnek azonban nagyobb jelentősége is volt, mint a "puszta szórakoztatás". A közönség soraiban ott ült ugyanis a Fúvószenekarok és Együttesek Magyarországi és Közép-Kelet Európai Szövetségének három tagja, akik az est során a zenekar minősítését végezték, igen komoly szempontrendszer alapján. Műsorválasztás, stílus, előadásmód, összhangzás, intonáció, dinamika, hangzás, ritmus, együttjátszás, a tempó megválasztása, a karmester és a zenekar együttműködése – ezek alapján kellett tehát a fúvószenekarnak teljesíteni.

Molnár Boglárka és Szőke Balázs keringője után Izsó Gábor polgármester köszöntötte az ünnepi est vendégeit, majd ezt követően a minősítésre szánt zeneművek csendültek fel. A műsor további részében pedig már nem csak a zenekar, de a Grácia Mazsorett Csoport, valamint a Rácz Renáta és Csordás Ákos révén elhangzó különleges dalok is reflektorfénybe kerültek. Így az est folyamán az indulóktól a népi dallamokon és a popslágereken át a filmzenékig igen széles merítésből hallhatott műveket a nagyérdemű.

A műsor végéhez közeledve az értékelő bizottság tagjai is meghozták döntésüket: a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar 96 pontos, kiváló minősítést kapott. Bagoly László karmester hatalmas ováció kíséretében vehette át az elismerést, ám az estnek ezzel korántsem volt vége, hiszen "Az év zenekarosa" kitüntető cím még átadásra várt. A Békési Fúvószenekari Közhasznú Egyesület díját idén is ketten, ezúttal Kiss Ajándék Eszter és Kovács Bálint kaphatták meg.

A koncert "záróakkordjaként" a hagyományoknak megfelelően indulókkal búcsúzott a zenekar és az est fellépői, majd a kulturális központ aulájában Kálmán Tibor alpolgármester tartott újévi pohárköszöntőt. A BÚÉK Békés 2019 első teltházas rendezvényeként kiváló hangulatban telt, köszönhetően a Békés Városi Ifjúsági Fúvószenekar és a vendégfellépők minőségi műsorának.

Találkozzunk 2020-ban is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!