Több százan a VI. Farsangi Forgatagon


Február 2-án nagy sikerrel zajlott le a változatos programokat felvonultató Farsangi Forgatag.

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központ immár hatodik alkalommal adott otthont a télbúcsúztató ünnepségnek, amelyre idén is minden korosztályból érkeztek látogatók. Az est felvezetéseként Pálmai Tamás, Békés város alpolgármestere köszöntötte a jelenlevőket, rövid összefoglalót adva a farsangi népi hagyományokról. A színes programok sorát Zséka, azaz Zsombok Réka interaktív zenés gyermekműsora nyitotta, de táncbemutatón, valamint jelmezversenyen, mentalista-, és bohócműsoron is szórakozhattak kicsik és nagyon egyaránt.

A rendezvény végén a Belencéres Néptáncegyüttes műsora következett – a Talléros zenekar kíséretében –, majd a telet véglegesen elbúcsúztatva a kulturális központ előtt felállított kiszebáb elégetésével zárult a VI. Farsangi Forgatag. A tánc szerelmesei persze tovább is maradhattak, hiszen a Mahovics Tamás néptáncpedagógus vezette táncház tovább folytatódott.

2019-ben tehát ismét sikerrel búcsúztattuk a telet, remélhetőleg a kiszebabára tűzött rossz tulajdonságokkal együtt. Találkozzunk jövő februárban is!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!