Háború Vizesfáson!


Kéthetente, de nagyon sportszerűen.

Az egykor szebb napokat látott vizesfási kulturház épülete és környéke kéthetente háborús övezetté alakul, ilyenkor tartja ugyanis mérkőzéseit a 2013-ban Horváth László által alapított Horváth Airsoft csapata. Vele beszélgettünk.

Békés Mátrix:

Milyen sportág az Airsoft? Aki nem ismeri, azt látja, hogy terepruhás meglehetősen élethűen, állig felfegyverzett emberek lövik egymást egy romos épületben.

Horváth László:

Először is ez egy taktikai játék, egy hivatalosan elismert technikai sportág, nem olyan, mint amikor egy online számítógépes játékban lövik egymást halomra ismeretlenek és csak a pusztítás a lényeg. Nem is olyan egyszerű, ismerni és kedvelni kell a haditechnikát, a fegyvereket, érteni a működésüket, gyakorolni, gyűjteni az eszközöket, bővíteni, fejleszteni a felszerelést, a ruházatot.

Fegyelmet, koncentrációt, kitartást tanít és fejleszti a kombinációs, taktikai készségeket, csapatjáték, nem véletlen, hogy számos cég csapatépítő tréning részeként viszi dolgozóit ilyen játékokra.

Békés Mátrix:

Hány tagból áll a csapat és miért éppen Vizesfáson van a bázis?

Horváth László:

Nagyon befogadó, 20 fő körüli baráti csapat a miénk, mindenki segít a másiknak, ha technikai gondja lenne, ha kérdése van, ha fejleszteni szeretné felszerelését. Maga a játék is csapatban zajlik és nagyon komolyan betartjuk a hivatalos Airsoft előírásait, mint tűzerőre, mint pályán való viselkedésre. Vizesfásra egy barátom segítségével kerültünk, megkaptuk tőle használatra a romos kultúrházat, amit belül egy kicsit átalakítottunk, pályaelemeket tettünk be, ahol kellett, áttörtük a falat, fedezékeket alakítottunk ki, hogy izgalmasabb legyen a pálya.

Békés Mátrix:

Nagyon élethűek a fegyverek, csak itt folyik a játék?

Horváth László:

A Vizesfási bázis mellett van még három erdős pályánk is. Az épület harc (CQB) vagy egy erdős pálya teljesen más technikát igényel és mivel szinte az összes létező fegyvert lemásolták már Airsoft verzióban, széles a választék fegyverekből.

Az erdős pálya az, ahol több fegyverkategóriából lehet választani. A kezdőké a gépkarabély, aztán később jöhet az akás sniper vagy a dmr. Épületben shotgun esetleg pisztoly is szóba jöhet.

A fegyverek teljesen méretarányosak, komprimált levegő lövi ki a 6mm-es műanyag lövedéket.

Békés Mátrix:

Ha valaki szeretné kipróbálni az Airsoftot, hány éves kortól hogyan kezdhet hozzá, főleg ha nincs saját felszerelése?

Horváth László:

Minden érdeklődőt szeretettel várunk, van lehetőség fegyver és felszerelés bérlésére is. 14 éves kortól fiúk, lányok egyaránt játszhatnak nálunk, természetesen árgus szemekkel figyelünk a kiskorúakra, segítjük őket. Érdemes a Magyar Airsoft Szabályzat 2010-et elolvasni mindenekelőtt, mi is ennek betartásával játszunk.

Kéthetente vasárnaponként vannak a mérkőzések a bázison, általában a Penny Market parkolójában van a találkozó, célszerű csatlakozni a Horváth – Airsoft csoporthoz a Facebookon, ott minden infó megtalálható és a következő mérkőzések időpontjai is, de szívesen adok telefonon is bővebb infót!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


airsoft vizesfás