Szicsek Margit előadása


A közösségi programok egyik legnagyobb volumenű rendezvény keretében 2018.szeptemberében két helyszínen 3 közoktatási intézményt érintve szervezetünk neves előadókkal előadást.

Szem előtt tartva, hogy a fiatalság jelentős része – eltérő okok miatt - alacsony információs bázissal rendelkezik, kulturális tőkéjük erősen hiányos, miközben a világ fejlődésével párhuzamosan válik egyre addiktívabbá. Ez a veszély lassan az élet minden pillanatában jelen van. De pontosan miben és hol is lapul?

Mennyi az annyi évente? Mit is jelent az internetfüggőség, miért veszélyes a kütyük intenzív non-stop használata? Honnan számítunk függőnek? Mi az a pszichoszociális gettó? Hogyan hat ez a személyiségre, a kialakuló személyiségekre? Mekkora és miért probléma ez?

A programban meghirdetett téma iránt a közoktatási intézmények potenciális segítőt remél, az érdeklődés óriási volt.

Az előzetes monitorizálást követően Békésen a helyi Kecskeméti Gábor Kulturális Központ nagytermében, Mezőberényben az Orlai Petrics Soma Kulturális Központba szerveztük az előadásokat. Az előadó Szicsek Margit, egyszerű, hétköznapi nyelven, a fiatalok szlengjét is használva közelítette meg a függőségi problémákat. A függőségek témakörében nem csupán a internet, a közösségi hálót, hanem a munkaalkoholizmust, a hétköznapi életben számunkra egyre fontosabbá váló tevékenységekről beszéltek.

Az előadás keretében hiteles információkat kaptak a fiatalok fent megjelölt témában, tőlük független és igen kompetens szakembertől, melynek elfogadása valószínűbb, mint azt a napi szinten kapcsolatban állók szakemberektől.

A rendezvényen várakozáson felül, több mint 200 tanuló jelent meg a helyszínen és hallgatta végig az előadást. A programot követően személyesen lehetett a pszichológusnővel konzultálni személyes problémákról, a fiatalokat érintő témákról. Mindezek mellett a Család és Gyermekjóléti Szolgálat szakemberei kihelyezett Információs pultnál fogadták az érdeklődőket és nyújtottak közvetlen tájékoztatást az elérhető szolgáltatásokról.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!