Dr Magyar Lóránt előadása.


A közösségi programok egyik legnagyobb volumenű rendezvény keretében 2018.októberében két helyszínen 3 közoktatási intézményt érintve szervezetünk neves előadókkal előadást.

Szem előtt tartva, hogy a fiatalság jelentős része – eltérő okok miatt - alacsony információs bázissal rendelkezik, kulturális tőkéjük erősen hiányos, miközben a világ fejlődésével párhuzamosan válik egyre addiktívabbá, mely a jövő perspetívájukat teszi nihilisztikussá. Dr. Magyar Lóránt szerint az irreális gyermeki elvárások és az ehhez rendelt aktivitás fordítottan arányos.

Az előzetes monitorizálást követően Békésen a helyi Kecskeméti Gábor Kulturális Központ nagytermében, Mezőberényben az Orlai Petrics Soma Kulturális Központba szerveztük az előadásokat. Az előadó Dr. Magyar Lóránt egyszerű, hétköznapi nyelven, a fiatalok szlengjét is használva közelítette meg a célokkal gazdagított jövőkép problematikáját. A témakörében nem csupán az internet, a közösségi hálót, hanem a munkaalkoholizmust érintette, hanem a hétköznapi életben számunkra egyre fontosabbá váló tevékenységekről is beszélt. Mint ahogyan Dr. Magyar Lóránt fogalmazott, a terheinket csak magunkra vesszük, melyek gúzsba kötnek, mert individuális cselekedeteink világot válthatnak. A szemléltetés legjobb módszerét alkalmazva mutatta meg számunkra, ahhoz, hogy tisztán lássunk, ismerni kell a minket körülvevő problémákat, de ennél is fontosabb, hogy először felismerjük önmagunk helyzetét, azaz tartsuk magunk elé a görbe tükröt, még, ha az nehéz is. Amikor ez megvolt és sikerült a tudatlanság bölcsőjét elhagynunk fel kell mérnünk környezeti helyzetünket. Ekkor válhat számunkra tisztává a kép, és ekkor láthatjuk saját magunk és ezt követően mások reális gondját.

Az előadás keretében hiteles információkat kaptak a fiatalok fent megjelölt témában, tőlük független és igen kompetens szakembertől, melynek elfogadása valószínűbb, mint azt a napi szinten kapcsolatban állók szakemberektől.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!