Vándortábor program - 2018 évértékelő Konferencia - Budapest


Dobi István a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola testnevelő tanára a Miniszterelnöki Kabinetiroda (Révész Máriusz Aktív Magyarországért felelős Kormánybiztos Úr) meghívásának tett eleget.

A konferencián a Gyulai Tankerületi Központot és a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolát egyaránt képviselte.

A meghívás tárgya: a vándortábor program 3. évértékelő konferencia volt, melyet a Parlament Felsőházi teremében február 7- én csütörtökön tartottak.

A konferencia 10 órakor kezdődött Révész Máriusz kormánybiztos úr szavaival, aki kiemelt fontosságúnak tekinti a vándortáboroztatást. "A mai kor gyermekeivel meg kell ismertetnünk hazánk szépségeit. Lássák milyen szép országba születtek. Milyen biztonságos és páratlan szépségű környezetben változatos tájakon, és kulturális értékeken haladnak túra útvonalaink, táboraink. Kiemelkedő tehetségű pedagógusokkal, oktatókkal, sportolókkal tölthetik el szabad idejüket, életre szóló élményeket szerezve és élethosszig tartó barátságokat kötve ezzel." Fontosnak tartja, hogy az ember ne szakítsa el magát a természettől, hanem éljen együtt vele, és vigyázzon rá. Fedezzük fel kulturális értékeinket, és adjuk ezt élményként a gyerekek számára. Legyen ez minőségi időtöltés, a testi és szellemi fejlődés érdekében. Beszámolt gyerekkori tábori élményeiről is.

A továbbiakban az erdei vándortábor, a bringás és vízivándor-tábor beszámolóit hallhatták az érdeklődők.

A bringás vándortábor 2 keréken - 6 útvonalon - 7 napon keresztül várja érdeklődőit.

A legközelebbi a Körösök Völgye túra, mely 3 nap alatt két evezési szakasszal kiegészítve várja érdeklődőit. A program akár osztálykirándulásra is alkalmas.

www.bringasvandor.hu

A második előadó: Elmer Tamás erdőmérnök az erdei vándortábor lehetőségeit vázolta fel.

7 útvonalat és 18 táborhelyet biztosítva várják a vándortáborozókat. A tábort erdészek segítségével vezetik le. Értékes információkkal, szaktudással bővítik a gyerekek tudását a sétatúrák közben.

Kitérnek a helyi növényvilág, tájegységi jellegzetességek és építészeti műemlékek ismeretterjesztésére egyaránt.

www.erdeivandor.hu

Az utolsó előadó Foltán László kenus volt. A Magyar Kajak Kenu Szövetség kezelése alatt álló vízivándor-tábor program eseményeit osztotta meg a hallgatósággal.

A testnevelő kolléga is a vízivándor tábor program által kapott meghívást az eseményre. A Hepp Iskola tanulóival a nyári szünetben, már 2. éve vesznek részt a programban. Először Tokajban, majd a második alkalommal egy saját szervezésű túrán, Tiszafüreden voltak.

2018-ban 4000 tanuló vett rész a programokban. A vándortábor májustól szeptember végéig várja érdeklődőit. Csak az időjárás szab határt a programnak. Sokan osztálykirándulásként vettek részt a túrákon.

www.vizivandor.hu

A táborokba várják pedagógusok jelentkezését. A táborban résztvevő dolgozók anyagi juttatást kapnak munkájukért. A belépési feltétel: akkreditált képzésen való részvétel, mely egy elméleti és egy gyakorlati napot foglal magában, az adott vándortábor vezetésének kompetenciáival.

A képzésekkel kapcsolatban az adott tábor honlapján tájékozódhatnak az érdeklődő pedagógusok.

Révész Máriusz a 2019 es év táboraira természet fotópályázatot hirdetett,

illetve novellaíró pályázat is indul a gyerekek körében. Téma: "Vándortábor"

A kávészünetet követően táborvezetők saját nyári élménybeszámolóit hallhatták a jelenlévők.

A Vízivándor-tábor beszámolóját Storcz Botond Olimpiai bajnok prezentálta.

Békés, 2019. 02. 12.
Dobi István (testnevelő tanár)


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!