Egy góllal alulmaradtunk Balmazújvárosban


Szoros mérkőzésen szenvedett vereséget az NB I B-s férfi kézilabda-bajnokság tavaszi nyitányán a Békés-Drén KC együttese. Papp Bálint alakulata Balmazújvárosban maradt alul az utolsó másodpercben kapott találattal, noha sokáig neki állt a zászló!

Balmazújvárosi KK–Békés-Drén KC 21–20 (9–11)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Balmazújváros, 350 néző. Vezette: Rontó, Szanyi.
Békés: DOMOKOS – Kecskés, Sebestyén 1, Morva 3, Székely 2, Oláh 7 (1), FEDOR 3. Csere: Takács, Borbély (kapusok), Hajdu 3, Martonosi, Gazsó, Bátky P., Kiss R. 1, Bátky B., Ásós. Edző: Papp Bálint. A Balmazújváros legjobb góldobói: Tóth P. 5 (1), Teleki 5.
Kiállítások: 2, ill. 16 perc. Hétméteresek: 2/1, ill. 1/1.

A találkozó első perceiben mindkét oldalon a védekezés dominált, ennek megfelelően nehezen születtek a találatok. Rendre a vendégek jártak előrébb, sőt egy jó szakaszt kihasználva a 20. percre négygólos előnyre tettek szert (5–9). A félidő hátralévő részben az emberelőnyös helyzeteket jól kihasználva, a hazaiak lefelezték ezt a különbséget.
A második játékrész elején is tartani tudta két-három gólos előnyét a békési gárda, azonban a gyakran emberfórban játszó újvárosiaknak a 44. percben sikerült ledolgozniuk a hátrányukat (15–15). Szorosan alakult a mérkőzés utolsó negyede: hol az egyik, hol a másik fél vezetett minimális különbséggel, végül azonban a hazaiaknak jött ki jobban a lépés, akik az utolsó előtti másodpercben szerzett találattal mindkét pontot otthon tartották.

Papp Bálint: – Fájó vereséget szenvedtünk, a mérkőzés összképe alapján a döntetlen reálisabb lett volna.

A következő forudlóban itthon javithat csapatunk február 23.-án az Orosháza ellen 18 órától a Békés Városi Sportcsarnokban.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!