25 éves lett a magyarbánhegyesi polgárőrség


2019. február 16-án ünnepelte 25 éves évfordulóját a Magyarbánhegyesi Polgárőr Egyesület.

A bensőséges ünnepséget megtisztelte jelenlétével Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke, Nagy Lajos rendőr ezredes,, Németh László Robert r. ftörm. Körzeti megbízott, Fajó János Magyarbánhegyes alpolgármestere, Fabisz Ákos róm.kat. plébános, valamint a BMPSZ elnőkség tagjai és a szomszédos települések Polgárőr Egyesületeinek elnökei.

Rátódi István, az Egyesület elnöke rövid tájékoztatást adott az egyesület megalakulásáról és az eltelt évekről, milyen fejlődésen ment át a település polgárőr egyesülete, majd az egyesület alapító tagjainak emléklapot adott át. 6 fő polgárőr 25 éves, 3 fő polgárőr 15 éves és 5 fő polgárőr 10 éves tagság után kapott emléklapot.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke beszédében méltatta az egyesület tevékenységét, fejlődését, mely példaértékű. Rámutatott, hogy csak közösen a rendőrséggel és az önkormányzattal lehet egy biztonságos települést létrehozni. A jövőre vonatkozóan, bízik abban, hogy a Magyarbánhegyesi Polgárőrök munkája töretlen lesz, tenni fogják a dolgukat a bűnmegelőzés, a polgárok védelme és biztonságérzete érdekében. Kiemelkedő polgárőri tevékenységért 1 fő a Polgárőr Érdemkereszt Ezüst fokozatát, 2 fő pedig a Bronz fokozatát vehette át.

Megható és példaértékű volt az ünnepség azon része, amikor +Bacsa Ferenc József - az eltávozott polgárőr társ – özvegye át vette a Posztumus Polgárőr Érdemkereszt Arany fokozatát a BMPSZ elnökétől.
Nagy Lajos r. ezredes a Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vezetője köszöntötte a 25. éves fennállását ünneplő Magyarbánhegyesi Polgárőr Egyesületet. Elismeréssel szólt a tagság önkéntes bűnmegelőző munkájáról, melyet Magyarbánhegyes közbiztonságának érdekében végeznek. Kiemelte, hogy a köszönet a polgárőrök családjainak is jár, hiszen nagyon fontos támogató erő a megértő, jó családi háttér. Elmondta, hogy az egyesület tagjait felkészültségük és tenni akarásuk miatt nem csak polgárőrnek, hanem teljes értékű járőrtársnak tekintik a rendőrök. Köszönetet mondott az egyesületnek az elmúlt évek alatti tevékenységért és a 25 éves fennállás alkalmával Emléklapot adott át.

Fajó János alpolgármester is köszönetet mondott a polgárőrök munkájáért és biztosította a tagságot arról, hogy a továbbiakban is bírják a település támogatását anyagilag és erkölcsileg is.

Fabisz Ákos róm.kat. plébános a Polgárőrökért mondott imát, majd asztali áldást.
Az ünnepség ezt követően egy kellemes vacsorával és kötetlen beszélgetéssel zárult.

(Fotó: Budai Ernő Zsolt)

Tételek: 1 - 20 / 35 (2 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!