Ifi és serdülő csapatunk is főlényesen nyert Nyiregyháza ellen


Forrás: Békési Férfi Kézilabda Club
Helyszin: Városi Sportcsarnok
Szombaton már 14 órától ifjúsági mérkőzésen szurkolhattak csapatunknak a békési sportcsarnokba érkező nézők. Mindkét utánpótlás csapatunk a Nyiregyházával mérkőzött meg.

Az ifisták nyitották a napot, mondhatni az első perctől kezdve maguknál tartották a srácok a mérkőzés irányitását, ugyanis a 12. percben már 7-2-t mutatott az eredményjelzőtábla. A folytatásban hasonló volt a mérkőzés képe, igy a félidő végére már 11 gólos előnnyel ment csapatunk szünetre. A második játékrész hullámzó eredményességet mutatott mindkét oldalon, a játékrész elején a hazaiak lendültek bele és csináltak egy 6-2-es etapot, amivel 25-10-re növelték előnyüket. Majd a egy hazai mélypontot kihasználva a vendégek 0-5-ös szériával faragtak a hátrányukból, amivel 10-re csökkentették a békési előnyt. A végjátékban inkább a hazaiak akarat érvényesült tovább soraik rendezése után, igy végül 31-17-es győzelmet arattak a srácok.

Békés-Drén KC - Nyiregyháza 31 - 17 (19-8)
Békés: Takács Sz., Pankotai B., Baji G., Baranyai M. 1, Kádas B. 4, Csige N. 4, Ásós M. 3, Vass E. 2, Kiss R. 4, Bátky P. 4, Bátky B. 1, Dénes Á. 1, Kohlrusz L. 4, Kovács L. 1, Pál Sz. 2.
Nyiregyháza legjobb dobói: Tóth B. 7, Csikós P. 4.

Serdülőnik következtek a győzelem után, kicsit meg is lepődtünk, amikor a mérkőzés elején a 7. percben 1-3-ra a vendégek vezettek. Azonban rendeztük sorainkat, elkezdődött a gólgyártás a békési oldalon, ami a 16. percre 10-4-et eredményezett. Borbély a kapuban remek védéseket mutatott be, a félidő végjátékában sikerült 9 gólos előnyt szerezni a szünetre. A második játékrész is hasonlóan alakult, mindkét oldalon születtek szép megoldások, Jámbor-Kardos edző játéklehetőséget biztositott csapata minden tagjának. Végül 31-17-es győzelemmel zárták a napot a fiatalok is.

Békés-Drén KC - Nyiregyháza 31 - 17 (15-6)
Békés: Borbély I., Ádám G. 9, György O. 3, Somoskövi G., Kovács L. 3, Kóta K., Berta Á. 1, Kiss A. 2, Kovács D. 2, Gyepes N. 5, Varga I. 1, Kóti K., Rácz N. 1, Balogh B. 3, Novák Zs., Birgés D. 1.
Nyiregyháza legjobb dobói: Szabó K. 5, Balkó Cs. 5.

Gratulálunk csapatainknak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!