ÚjraPapír - Fürkész Ovi


Látványos és nem csak a gyerekek számára élvezetes bemutatókat tartottak a Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Fürkész Központi Óvodájában az Újrapapír Világnapon, március 1-jén.

A lelkes óvónők egy ötállomásos túrát állítottak össze, így valamennyi óvodásnak alkalma nyílt, hogy megismerkedjen a papírhasznosítás folyamatával. Merítettek újrapapírt, abból dekorációs tárgyakat készíthettek, sőt gyárthattak újrapapír brikettet, amely roppant hatékony, nagy fűtőértékű alternatív fűtőanyag, de a gyerekek körében mint építőkocka is jól hasznosítható. Megismerkedtek továbbá a papír különleges tulajdonságaival és a kasírozás folyamatával.

Az Újrapapír Világnap valójában egy egész héten át zajlott a Fürkész Oviban, és az ide érkező alsó tagozatos kisiskolások is hasonló foglalkozásokon bővíthették ismereteiket a papír újrahasznosítással kapcsolatban.

A Fürkész Központi Óvoda éppen az ilyen rendezvények miatt, továbbá egész nevelési szemléletét átható környezettudatosság miatt érdemelte ki már több alkalommal a Zöld Óvoda címet. Az itt folyó munka megtekintésére más megyei településekről szintén érkeztek zöldszemléletű óvodapedagógusok az Újrapapír Világnapon.

A képek akár eredeti méretben is elérhetőek a GA-Pix - Minden ami Fotó! weboldalon!

Tételek: 1 - 20 / 70 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


papír készítés