Kitettek magukért a békésiek profijai


A közelmúltban rendezték meg Budapesten az ifjúságiak Énekes István-emlékversenyét. Az utóbbi időszakban a sportág körüli történések kihatnak a versenyzői létszámra is, mert bizony kevesen léptek ringbe a Halassy Olivér Sportközpontban.

Tizenkilenc súlycsoportban 44 egyesület, 63 férfi és 28 női versenyzője mérettette meg magát. A békési Surman Box Clubot Juhos István a 81 kg-os súlycsoportban és Börzsei Kornél a +91 kg-ban képviselte. Mindketten ezüstéremmel térhettek haza.

– Nem keressük a kifogásokat, hiszen Juhos esetében a végső győzelemmel számoltunk, de a döntőbe jutásért vívott mérkőzésen elég komoly orrsérülést szenvedett és úgy vállalta a döntőt – tekintett vissza a versenyre Surman Zoltán, a fiúk felkészítője. – Jó mérkőzésen, jobb volt versenyzőnk, mindaddig, amíg a bíró közbe nem lépett. Versenyzőnket megintette fogásért és ezzel a szoros mérkőzés el is dőlt. Börzsei Kornél mérkőzésével kapcsolatban már nem lehetett szó nélkül elmenni. Vversenyzőnk az első menetet simán hozta, amelyet a pontozók neki is adtak, majd következett a második menet. Ebben ellenfelünk szinte alig indított támadást, alig ütött, ennek ellenére az öt bíróból négy az ellenfélnek adta a menetet, majd az utolsónál már "csak" három adta oda. Elképesztő volt látni, hogy valaki úgy nyeri meg a mérkőzést, hogy ütnie sem kell hozzá.

A békési klub profijai Vecsésen mérettettek meg a minap. A rendezvényen egy szerb klubcsapat mérte össze tudását a vecsésiekkel, a találkozót 3:2-re a magyar csapat nyerte Az esemény keretein belül lépett szorítóba a békési Kovács Kristóf és Tóth László. Előbbi a pécsi Suba János ellen öklözött, akinek ez volt az első mérkőzése a profik között. A békési fiú nem a legjobb formában érkezett a 4 menetesre tervezett találkozóra. Ellenfele azonnal nekirontott és nagy tempót diktált. A meglepett Kristóf rendezte sorait és átvette az irányítást.

A 2. menetben békésinek sikerült padlóra küldenie ellenfelét, aki a számolást követően felállt, de edzője bedobta a törölközőt. Tóth László szintén 4 menetesre kiírt találkozót vívott. Ellenfele az a Farkas G. Gábor volt, akivel korábban az első profi mérkőzését vívta. Akkor az 1., ezen a napon pedig a 2. menetben fejezte be sikerrel a találkozót. Technikai K.O.-győzelme, a 7. volt profi pályafutása során.

Forrás:https://www.beol.hu/sport/helyi-sport/kitettek-magukert-a-bekesiek-profijai-1804411/?fbclid=IwAR1zch0u3_MCIOxqUeQUEJpT7tWSDrEjgW-1cLX6-kWtqH-lLx-tAPA-YqU


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!