Elfogadta a fenntartó a SZKIRG féléves beszámolóját


A Békési Református Egyházközség Igazgatótanácsa 2019. március 6-án tartott ülést, amelyen megtárgyalta és elfogadta a Szeged Kis István református intézmény beszámolóját a 2018/2019. tanév első félévéről. A határozatot másnap a presbitérium is megerősítette.

A fenntartó testület tagjai Palatinus Pál igazgatótól részletes anyagot kaptak meg, amelyben olvashatnak az óvodai, általános iskolai, középiskolai és kollégiumi munkáról.

Polgár Zoltán presbiter, a Gazdasági Bizottság elnöke jelezte, hogy példaértékű az intézmény működése, és kiváló az együttműködés a kézilabda klubbal. Az új református kollégiumi épület felépülése esetén még több kézilabdást tud a klub Békésre és ezzel az iskolába hozni. Mucsi András iskolaügyi gondnok is kiemelte, hogy az intézmény jól reagálja le a kor kihívásait és ennek keretében indult el a szakgimnáziumi képzés. Mint ismert, a kormányzati szándék szerint a gimnáziumi tanulók aránya csökkenni fog a középiskolások között, a preferált képzési forma a szakgimnázium. Az iskola gimnázium a 4,0 feletti átlagával igen jónak mondható.

A beszámolókat mind az igazgatótanács, mind a presbitérium egyhangúan megerősítette.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


beszámoló