Önkéntes környezetszépítő akció Békésen is


Békés városa is csatlakozott a hetedik alkalommal megszervezett TeSzedd! – Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhoz, melyet az Innovációs és Technológiai Minisztérium koordinál.

Az akció március 18-24. között lesz országszerte, tudatosan a Fenntarthatósági Témahét köré szerveződik.

Az akcióban szervező társpartner Békés Város Önkormányzata és a Városvédő és Szépítő egyesület is!

Békésen három helyszínen tehetnek az önkéntesek környezetük megszépítéséért.

Március 19-én, kedden 10 órától a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium főbejáratánál (Hőzső u. 39.) találkoznak az önkéntesek. A cél a Hőzső utca és környéke, valamint az iskola melletti kiserdő szemétmentesítése.

Március 23-án, szombaton 8 órától a Fáy utcai "vonatos játszótér" környéke és a vízpart megtisztítása a feladat, illetve a játszótér elemeinek újrafestésére is sok kerül.

Szintén március 23-án, szombaton 8 órától a Békés-Dánfoki Üdülőközpontban levélsepréssel, a zöld hulladék gyűjtésével tisztítják meg a környéket az önként jelentkezők.

A szervezők ezúttal is biztosítanak szemetes zsákokat és a gumikesztyűket, valamint frissítőt, de a mennyiségek pontosítása miatt előzetes regisztráció szükséges. Regisztrálni a TeSzedd Békés facebook eseményen keresztül lehet.

A szervezők minden lakost, baráti társaságot, családot, civil szervezetet, vállalkozást várnak az akcióra, hiszen közösen tudunk tenni legkönnyebben környezetünkért.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!