E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Fenntarthatóság a Református Iskola Rákóczi utcai alsó tagozatánForrás: Szegedi Kis István Református Általános Iskola – Rákóczi u. alsó tagozatEsemény időpontja: 2019 Április 2. ( Kedd ) 20:40
Alsó tagozatunk ebben a tanévben is csatlakozott az országosan meghirdetett Fenntarthatósági témahét programjaihoz.

A témahét keretén belül próbáltuk a gyermekek elé tárni azokat a lehetőségeket, melyek segítségével a fenntarthatóság megvalósítható. A témával kapcsolatosan filmeket, rajzfilmeket tekintettünk meg. A foglalkozások során találkoztak a tanulók a szelektív hulladékok gyűjtésével, a háztartási hulladékok kezelésével kapcsolatos tudnivalókkal.

Érdekes, játékos feladatokkal érzékeltettük, mennyire fontos környezetünk védelme, megóvása. Tudatosítottuk, hogy a fenntarthatósági folyamathoz tanulóink felelősségteljes életvitele is hozzájárul. A víz világnapjához kapcsolódóan az "Albert mondja, a természet jobban tudja… c. film megtekintése után, megbeszéltük, hogyan takarékoskodhatunk a vízzel. Mindenki tehet valamit azért, még ha csak kis lépéseket is, amivel hozzájárulhat a pazarlás megszüntetéséhez.

A témahét minden egyes programja azt a célt szolgálta, hogy a gyermekek figyelmét felhívjuk az élhető és fenntartható környezet megóvására és megtartására.

A Rákóczi utcai alsó tagozat munkaközössége(hirdetés)

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?