Határvadász bázist adtak át Orosházán


Papp Károly, a Belügyminisztérium közbiztonsági főigazgatója, dr. Balogh János országos rendőrfőkapitány és dr. Kuczik János Zoltán műveleti országos rendőrfőkapitány-helyettes, a Készenléti Rendőrség parancsnoka ünnepélyes keretek között avatta fel az épületegyüttest.

Az Orosháza-Gyopárosfürdőn megépült, összesen 7747 négyzetméter hasznos alapterületű objektum a Készenléti Rendőrség Kelet-magyarországi Határrendészeti Igazgatóság Határvadász Bevetési Főosztály III. XXIV. Határvadász Bevetési Osztályának elhelyezésére szolgál. A két épület átalakításával és bővítésével, valamint egy új épület megépítésével kialakított objektum európai szintű elhelyezést biztosít a dél-alföldi határvadászoknak.

Az épületegyüttesben 107 kétfős és 4 négyfős, összesen 111 elhelyezési körlet, valamint 74, ugyancsak kétfős, úgynevezett "hozzátartozós" lakóegység található, ahol a szolgálatot teljesítő rendőrök párjaikkal élhetnek. Itt találhatóak továbbá a határvadász bevetési osztály szolgálati helyiségei, irodái, kiszolgáló helyiségei, fegyverszobái, valamint egy, a XXI. század elvárásainak megfelelő kondicionálóterem is.

A határvadászok elhelyezésére szolgáló további beruházások folyamatban vannak, kivitelezésük az ütemterveknek megfelelően történik.

Forrás: police.hu


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!