Évet értékeltek Nagybánhegyesen


Forrás: Virág István Emlékoldal
Helyszin: Nagybánhegyes
2019.04.13.-án tartotta évértékelő közgyűlését Nagybánhegyesi Polgárőrség.

A közgyűlésen meghívottként részt vett: Farkas Sándor Nagybánhegyes polgármestere, Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke, Rátódi István BMPSZ elnökség tagja a Magyarbánhegyesi Polgárőr Egyesület elnöke, Szőke János r.őrnagy és Somogyi Péter r. főhadnagy Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság képviseletében.

A közgyűlés levezető elnöke köszöntötte a megjelenteket, külön kiemelten a támogatókat, - akik megtisztelték jelenlétükkel a rendezvényt.

A szokásos közgyűlési protokoll - (jegyzőkönyv vezető, hitelesítők megválasztása,- napirend elfogadása)- után. Szilágyi János az egyesület elnöke tartotta meg beszámolóját. Részletesen ismertette a 2018. évi tevékenységüket. elért eredményeiket. Sikeresen zárták az évet, az egyesület taglétszáma 4 fővel növekedett (ebből egy ifjú polgárőr). Kitért a 2019. évi feladatokra, melyben mennyiségileg és minőségileg is javítani szeretnék a polgárőri tevékenységet az egyesületnél. Megköszönte mindenki önkéntes munkáját.

A pénzügyi beszámoló után a Felügyelő Bizottsági beszámoló következett. A Felügyelő Bizottság jónak értékelte az egyesület munkáját.

Egyhangú szavazással elfogadták a 2018. évi elnöki, gazdálkodási, valamint a Felügyelő Bizottsági beszámolókat, továbbá megszavazták 2019. évi költségvetési tervezetet.

A Felügyelő Bizottság egyik tagja lemondott, helyette szintén egyhangú szavazással Szilveszter Gyulát választották meg a Feb. tagjává.

- Jó érzéssel jöttem ide, most már látom, hogy meg is érte – kezdte hozzászólását Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke. Azt látom, hogy a Nagybánhegyesi Polgárőr Egyesület kitűnő munkát végez. A megyében jó a közbiztonság, melyben benne van a Nagybánhegyesi polgárőrök munkája is. Öröm látni, hogy sok a fiatal. Az egyesület takarékosan gazdálkodott, követte a BMPSZ gazdálkodását. A rendőrséggel végzendő közös szolgálatok megduplázására hívta fel a figyelmet. Meghívta a fiatalokat a Békés-Dánfokon rendezendő ifjúsági táborba, valamint a szomszédos megyei sportnapokra. A 2019 évi tevékenységhez sok sikert, erőt, egészség kívánt.

Szőke János r.őrnagy tolmácsolta Nagy Lajos r. alezredes Mezőkovácsházi Rendőrkapitányság vezetőjének üdvözletét és köszönetét azért a sok közös szolgálatért, melyet 2018. évben a Nagybánhegyesi Polgárőr Egyesület tagjai végeztek. Ez évi tevékenységükhöz sok sikert kívánt.

Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke rövid bejelentést tett:

- amennyiben Nagybánhegyes pályázok a Polgárőr Község címre, azt a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége támogatja.

Jutalmak, elismerések átadása zárult az évértékelő közgyűlés:

Szilágyi János az egyesület elnöke őt polgárőrnek adott át elismerést kiemelkedő polgárőr tevékenységéért.

Gyarmati Sándor a BMPSZ elnöke három polgárőrnek Oklevelet és a BMPSZ Emlékérmét adta át kiváló polgárőr munkájáért.

Szőke János r. őrnagy három polgárőrnek adott át Oklevelet a közbiztonság megszilárdítása érdekében végzett kimagasló tevékenységéért.

Farkas Sándor Nagybánhegyes polgármestere három polgárőrt részesített tárgyjutalomban.

Támogatók jóvoltából finom disznótoros vacsorával vendégelték meg a közgyűlés résztvevőit.

Tételek: 1 - 20 / 42 (3 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!