E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Csontsűrűség mérés a GyógyfürdőbenForrás: Békési Gyógyászati Központ és GyógyfürdőMegjelent: 2019 Április 20. ( Szombat ) 09:30
Április első két hetében 127 személynél végezték el a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdőben a csontsűrűség mérést. Dr. Urbancsok Judit reumatológus főorvos szakrendelésén időszakosan érhető el ez a vizsgálat, melyre óriási az érdeklődés, így a jövőben évente többször megtartják.

Az oszteoporózis diagnosztikában használatos eljárások közül az úgynevezett denzitometria vizsgálat folyt. Kiegészítő vizsgálatként laboratóriumi vizsgálat és röntgenvizsgálat is történt, hogy felmérjék a csontok törési rizikóját. A vizsgálatokat követően terápiás tervet állítanak fel és ellátják a pácienst a szükséges információval és gyógyszerekkel. Nagy rizikó esetén megfelelő életmód választásával és gyógyszeres terápiával elkerülhető a csonttörés.

A csontritkulás világszerte több százmillió embert érint, Magyarországon a lakosság 7-10 százalékát sújtja. Az érintettek száma az átlagéletkor kitolódásával nő, a diagnosztikai és terápiás módszerek fejlődésének köszönhetően a felismert esetek gyakorisága is nő. Változókorban szinte minden harmadik nő és az időskorúak jelentős része szenved ebben a betegségben. Nőknél négyszer gyakoribb, mint férfiaknál – tájékoztatott Erdélyi Imola Erzsébet, a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő igazgatója, aki jelentős lépésnek tartja, hogy intézményükben elérhető a csontsűrűség mérés. A következő szűrési kampányidőszakról és a jelentkezésről telefonon lehet érdeklődni (66/411-022).


(hirdetés)

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?