Sajtóközlemény


Tavaly óta működik Egészségfejlesztési Iroda, a Békési Gyógyászati Központban.

Az Egészségfelesztési Iroda a múlt évben indult, uniós projektből valósult meg, és a Békési Gyógyászati Központ és Gyógyfürdő szervezeti egységeként működik. Békés város, illetve a Járás lakosainak szervez a testi-lelki egészség fejlesztését célzó ingyenes programlehetőségeket.

Békés megyében az országoshoz képest magasabb arányúak a hörgő, tüdő rosszindulatú daganatai, a rosszindulatú emlődaganat, illetve a vastag-és végbél daganatai.

Ezért is célunk az, hogy minél több helyen megjelenjünk és minél több szűrő programot szervezzünk egyénileg vagy más szervezeti egységekkel közösen. Az EFI prevenciós szolgáltatást nyújt, illetve életmódváltó programokba igyekszik bevonni az érdeklődőket.

Az EFi felhívja a figyelmet az egészségmegtartás fontosságára, illetve az egészségtudatosság növelésére, a mentális egészség elérésére, ezáltal a vezető halálokok, a szív-és érrendszeri, a daganatos betegségek prevenciójának támogatására, az életminőség javítására.

Számos helyen megfordultak már az iroda munkatársai. Családi napokon, falunapokon életmód-tanácsadást végeztek, illetve iskolai egészségnapokon előadásokat tartottak a diákoknak.

Havi rendszerességűek a klub foglalkozások: a szülői készségek fejlesztését szolgáló csoportos foglalkozások keretén belül bevezetett BABA – MAMA klub, a szenvedélybetegek csoportját megcélzó "anonim alkoholisták" klubja, a daganatos betegek klubja, kardiovaszkuláris betegek klubja, a 60 év feletti lakosoknak szóló csoport, életmódváltó klub és egészséges táplálkozás klub, valamint a testmozgást ösztönző klub.

A klubokon kívül egyéni tanácsadások során a páciensek felkereshetik az EFI munkatársait. Az iroda munkatársait bárki felkeresheti, a megjelölt időpontokban szívesen állnak a lakosok rendelkezésére. A programokról, csoportfoglalkozásokról és ügyfélfogadásról a www.bekesirendelo.hu honlapunkon és a facebook-on tájékozódhatnak.

Tisztelettel várunk minden érdeklődőt!

Erdélyi Imola Erzsébet igazgató

Békés, 2019. május 9.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!