Évértékelő Méhkeréken


Évértékelő közgyűlést tartott 2019. május 11.-én a Méhkeréki Polgárőrség.

A közgyűlést megtisztelte jelenlétével Gyarmati Sándor a Békés Megyei Polgárőrök Szövetsége elnöke, Tát Margit Méhkerék polgármestere, Márk Milán r. ftörm. Körzeti megbízott és Rokszin Balázs határrendészeti összekötő.

Az egyesület elnöke köszöntötte a megjelenteket. A szokásos közgyűlési protokoll után, 1 perces néma főhajtással emlékeztek a nemrég elhunyt polgárőrtársukra.

Puskár Artúr az egyesület elnöke részletesen beszámolt az egyesület elmúlt évi munkájáról, elért eredményeiről. Ismertette a 2019. évi feladatokat. Pénzügyi beszámoló és a 2019. évi költségvetési tervezet után a Felügyelő Bizottsági beszámoló következett. A Felügyelő Bizottság jónak értékelte az egyesület munkáját.

Hozzászólások során Gyarmati Sándor, a Békés Megyei Polgárőrök Szövetségének elnöke megköszönte a 2018. évben végzett, önzetlen munkájukat a polgárőröknek. Elmondta a Polgárőrség sikeres évet zárt 2018.-ban, ebben a Méhkeréki polgárőrök munkája is benne van. Magyarország kormánya stratégiai partnernek tekinti a Polgárőrséget. Az egyesület munkáját a beszámoló alapján jónak értékelte. Gratulált ahhoz, hogy a létszám növekszik és a fiatalokat is sikerült bevonni. Beszélt még az elszámolás szigorításáról és a pontosságáról. További tevékenységükhöz jó erőt, egészséget és sok sikert kívánt.

Tát Margit Méhkerék polgármestere nagy örömmel állapította meg, hogy a Kormány stratégiai partnernek tekinti a Polgárőrséget, hiszen évről évre növekszik az a finanszírozás, melyet a Polgárőrség kap a Kormánytól. Az önkormányzatnak fontos a polgárőrség, hiszen a lakosság biztonságban érzi magát. Biztosította a jelenlévőket, hogy az önkormányzat a jövőben is úgy erkölcsileg, mint anyagilag maximálisan támogatja az egyesületet. Megköszönte a polgárőrök áldozatos munkáját.

Elfogadták a 2018. évi elnöki, gazdálkodási, valamint a Felügyelő Bizottsági beszámolókat és továbbá megszavazták 2019. évre a költségvetési tervezetet.

Tételek: 1 - 20 / 62 (4 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!