Európai Láng Futás


A Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola a Magyar Olimpiai Akadémia tagjaként két tanulót a 6. a osztályos Kálmán Enikőt és a 8.b osztályos Mester Nándort delegálhatta a május 9-én csütörtökön megrendezett Európai Játékok lángjának futására. Az Európai Játékok rendező országa Fehéroroszország. Városa Minszk. A láng Rómából indult érintve a Minszki útvonal fővárosait.

16 órára érkeztünk a Hősök terére, ahol regisztráltak a résztvevők és megkapták az egységes futó pólót. A rendezvény 17 órakor kezdődött a hivatalos megnyitóval. Tarlós István Budapest város főpolgármestere, Fehéroroszország nagykövete és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke mondott köszöntő beszédet. Ezt követően Fehérorosz sportolók meggyújtották az európai lángot, és megkezdődött a Budapesti Láng futás a Hősök teréről Budapest nevezetességein át a Budai Várba, majd vissza a Parlamenthez a Kossuth térre.

Kálmán Enikő az Andrássy úton a Jókai szobortól kapta meg a lángot és futott vele tovább.

Mester Nándor a Budai Várban kapta meg a lángot, és a Mátyás templomnál adta át sportoló társának.
A futáson összesen 120 delegált főt tiszteltek meg ezzel a felejthetetlen élménnyel, köztük az Európai Játékok résztvevőit, európai olimpiai és világbajnok sportolókat, országunk neves személyeit, olimpiai iskoláink delegált tanulóit.

A Parlamentnél zárult a futás egy közös csoportképpel és egy záróbeszéddel.
A zárás után a Hősök terére (vissza)szállítottak mindenkit buszokkal.


A futásra Kálmánné Kolarovszki Zsuzsanna az iskolai szülői munkaközösség elnöke és Dobi István testnevelő tanár kísérte el a Hepp Iskola diákjait.

Dobi István

testnevelő


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!