Cigánykerék - projektzáró az Epreskerti Óvodában


A Cigánykerék projekthét záró rendezvénye a Reményhír Intézmény Epreskerti Óvodájában

A Reményhír Intézmény Epreskerti Óvodája Cigánykerék címmel projekthetet szervezett, ami már évek óta hagyomány az intézményben. Az idei évben az EFOP 3.-3.-2-16, "A kultúra mindenkié - gyermek és ifjúsági szabadidős programok Békésen és környékén" című projekt részeként valósult meg. Kiállításra kerültek a projekthét alatt készült alkotások, valamint az "Ősi népi mesterségek" címmel békési óvodások körében hirdetett rajzpályázat pályamunkái is. A nagyszabású zárórendezvény május 17-én került megrendezésre. A projekt célja: felhívni a gyermekek, a szülők és a város figyelmét a cigányságban rejlő értékekre, ezáltal erősíteni a kapcsolatot a többségi és kisebbségi társadalom között.

A zárórendezvény a Maci és a Katica csoport tavaszi táncával indult. Ezt követően a rendezvény valamennyi műsorszámában a roma kultúra elemeit jelenítették meg a szervezők:

- Az óvoda dolgozói cigány népdallal köszöntötték a megjelent vendégeket.

- Az óvodás gyermekek roma költők verseit mondták magyarul, egy csoport még lovári nyelven is.

- Farkas Mihály vezetésével a Reményhír Intézmény növendékei és Dihen Milán roma dalokkal kápráztatták el a közönséget.

- A Belencéres néptáncegyüttes szólótáncosa, Okányi Mihály cigány táncokat adott elő Mahovics Tamás és Izsó Lajos élő zenei kíséretével.

- Nagy sikerű táncházzal zárult a rendezvény, amelyhez egyedi formációban közösen szolgáltatták a muzsikát a fellépő előadók.

Tételek: 1 - 20 / 152 (8 oldal)

Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!