E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83

Szúnyoggyérítés lesz Békésen!Forrás: Békés Város ÖnkormányzataMegjelent: 2019 Június 19. ( Szerda ) 19:43
Június 24-én és június 26-án is gyérítik a szúnyogokat, 24-én földi, 26-án légi úton.

Magyarország Kormánya elrendelte Magyarország területén történő csípőszúnyog gyérítést.
A szúnyoggyérítések koordinálásával a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központját bízta meg, aki a szervezésre és lebonyolításra a PMG Szúnyogkontroll Konzorciumot, mint kivitelezőt és a Pannon-Bio-Kalibra Konzorciumot, mint szakértőt választották ki.
A gyérítés földi és légi biológiai módszerekkel valamint földi és légi kémiai módszerekkel a szakértők által meghatározott területeken kell elvégezni.
A biológiai gyérítés nem igényel különösebb bejelentést. Az irtás során felhasznált szer kizárólag a csípőszúnyog lárvákat pusztítja el, a szer a környezetre nincs káros hatással. A földi kémiai irtás során felhasznált készítmények: Deltasect 1,2 ULV. A légi kémiai kezelés során Deltasect 1,2 ULV készítmények kerülnek felhasználásra. A készítmény kijuttatott formájában kizárólag rovarokra van káros hatással, melegvérű állatokra, emberre nem veszélyes és a környezetet sem károsítja.

A földi kémiai védekezés 2019. június 24-én a napnyugta utáni időszakban kerül elvégzésre. Tartaléknapok: 2019. június 25-26.
A földi kémiai irtások a napnyugta utáni időszakban történnek.

Légi védekezés 2019. június 26 napnyugta előtt 1,5 órával.


Figyelmeztetés ikon
BékésMátrix fizetett reklám!
Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?