Bemutatkozott Békésen a Bárka


Békésre látogattak a Békéscsabán megjelenő Bárka folyóirat munkatársai, szerkesztői, akik mind országosan ismert és elismert szerzők.

A nap első felét a "Szép Magyar Beszéd" Békés-tarhosi Olvasótáborban töltötték, ahol kötetlen beszélgetés során mutatták be a diákoknak, hogy mit is csinál egy szerkesztő és mit kell tudni a Bárka folyóiratról.
Este a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban "Ablak a kortárs magyar irodalomra" című irodalmi esten mutatták be a folyóiratot és annak online változatát. Minden előadó felolvasással is készült, valamint bemutatta saját műveit. A József Attila-díjas Elek Tibor irodalomtörténész, a Bárka főszerkesztője rendezte, moderálta az estet, ahol felolvasott Farkas Wellmann Éva költő, szerkesztő, Kiss László író, szerkesztő, a József Attila-díjas Kiss Ottó író, költő, valamint a békési Szil Ágnes író, szerkesztő.
Az előadók magukkal hoztak pár saját könyvet, a Bárka-díjasok reprezentatív antológiáját, melyeket meg lehetett vásárolni, valamint minden résztvevő ajándék lapszámokkal térhetett haza.

Köszönjük az előadóknak a jó hangulatú, színvonalas olvasmányélményekkel teli irodalmi estet!

/Fotó: GA-Pix Fotó/


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!