Öt kórus lépett színpadra a kórustalálkozón


2019. június 22-én, szombaton, a békési református templomban került megrendezésre a Békés-tarhosi Zenei Napok egyik leglátványosabb programelemének mondható Kórustalálkozó.

Sebestyénné Farkas Ilona, akit a helyiek közül is sokan Mona néniként tisztelnek és szeretnek, immár 16. alkalommal érkezett a rendezvényre, egyrészről, mint a kórustalálkozó művészeti vezetője, másrészről, mint a találkozó egyik állandó "oszlopos" fellépőjének, a budapesti Hunyadi Véndiák Kórusnak a karvezetője.
A program nyitásaként nem maradhatott el a BÉTAZEN egyik ikonikussá vált szimbóluma, Szokolay Sándor Tarhosi fanfár című szerzeménye, melyet a hagyományoknak megfelelően évről évre a templom karzatán ad elő az Alapfokú Művészeti Iskola néhány rézfúvós tanára és növendéke. A fanfárt követően Kálmán Tibor, Békés város alpolgármestere mondott köszöntőt, aki kiemelte, hogy napjainkban is milyen fontos közösségépítő szerepe van az együtt éneklésnek.
A találkozó során öt kórus magas színvonalú előadásában gyönyörködhetett a közönség. Elsőként a Kocsorné Krizbai Anna karnagy által dirigált Békési Kistérségi Óvoda és Bölcsőde Kibővített Kórusát hallhatták. A karvezető óvónő maga is Mona néni egykori békési tanítványa volt. Másodikként a budapesti Hunyadi Véndiák Kórus állt fel a színpadra. Ezt követően Szák Kocsis Péter karnagy dirigálásával a békéscsabai Chopin Kórus lépett fel, majd az idén januárban alakult szegedi zeneművészeti egyetemistákból álló TriTonus Kamarakórus, békési származású karvezetőjük, Kovács Csilla vezényletével. A kórusok egyéni bemutatkozását a May Zoltán karnagy által dirigált, Budapestről érkezett vegyészek, kémikusok, biológus és pszichológus kutatók alkotta Chemical Singers zárta.
A műsor a kórusok közös produkciójával zárult. Ez alkalommal az összkar – Sebestyénné Farkas Ilona vezényletével – az idén 95 éves Szőnyi Erzsébet Kívánjatok Békét Jeruzsálemnek című művét énekelte, melyet a szerzőnő a 122. zsoltár szövegére írt.
A nap a Dübőgő Étteremben egy közös vacsorával zárult, ahol a kialakult baráti hangulat tetézéseként ismét dalra fakadtak a kórusok.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!

Cimkék:


betazen