Új ruhákban képviseli városunkat a Békési Hagyományőrző Dalkör


Legyen szó városi vagy környékbeli rendezvényről, népzenei vagy népdalversenyről, már hosszú évek óta a Békési Hagyományőrző Dalkör lelkes csapata az, mely fiatalos lendületével, jó kedvével mindig szívesen képviseli Békést. Számtalan versenyen bizonyítják, hogy igenis manapság is van létjogosultsága népi hagyományainknak és kultúránknak.

A kiváló zene és előadásmód mellett fontos az összkép és a jó megjelenés is. A békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ berkein belül működő dalkör, melynek vezetője János Hajnalka népdalénekes, most az Emberi Erőforrások Minisztériuma Csoóri Sándor Programjának (CSSP-NEPZENE-2018-0214) köszönhetően új öltözetben képviselheti városunkat. A hölgyek zöld ruhát kaptak köténnyel és egy különálló fehér blúzt, a férfiak két fajta inget, mellényt és nadrágot, illetve valamennyien egy-egy lábbelit is. A ruhák a Szent Lázár Alapítvány varrodájában készültek.

A programnak köszönhetően, melynek támogatási időszaka 2018.07.01-2019.06.30. közé esett, számos fellépésre is eljutottak a tagok a buszköltségek támogatásának formájában, illetve a zenei kísérethez szükséges citerát is készített számukra a dévaványai Szilágyi Endre citerakészítő, hozzá pedig még egy citeratok is dukált.
A dalkör tagjainak számos sikeres fellépést és jó egészséget kívánunk az új ruhák viseléséhez!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!