Könyv jelenik meg a békésiek titkos nyelvéről.


A Facebookon szerveződő Békési Nosztalgia csoport tagjai Békési Béla vezetésével összegyűjtötték, rendszerezték a fellelhető szavakat, ma már feledésbe merült békési kifejezéseket. A könyvet a tervek szerint augusztusban mutatják be.

A Békési Nosztalgia csoport egy baráti csapat a közösségi térben, akik szerveztek már közös múltidéző főzést Madzagfalvára, kiállítást a nemrég elhunyt Török Árpádnak és most, csak úgy értékmentésként összeszedtek egy 50 oldalas könyvet a békésiek titkos nyelvéről, máshol nem hallható tájjellegű szavakról, kifejezésekről, amelyek egykor a napi beszéd részei voltak, de mára már feledésbe merültek.

Békési Béla, a csoport alapítója elmondta, a szervezés az egyik hírportál cikkével kezdődött, amiben számos békési szó, kifejezés szerepelt és ezek indították be azt az eszmecserét a csoporton belül, amiből most egy kiskönyv születhetett.

A munkában nagyrészt vállalt Apáti Katalin, Molnár Pocsaji Ildikó továbbá Táboriné Szűcs Margit, akik végül Békési Bélával közösen könyvbe rendezték a szavakat, kifejezéseket.

Természetesen a csoport tagjai sem maradhattak ki a könyvből, párbeszédszerűen az összes Facebook bejegyzés megjelenik benne, igazán olvasmányossá, izgalmassá téve a kis gyűjteményt.

A könyv, mely a tervek szerint augusztusban kerül bemutatásra, magánkiadásban jelenik meg, borítóján a ma már kultikus körösi révvel, melyhez a csoport sok tagjának kapcsolódik gyermekkori élménye.

Bővebb információért érdemes csatlakozni a Békési Nosztalgia csoporthoz


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!