Köszöntjük Boda Tamást


Újabb átigazolási hírrel szolgálhatunk, a napokban sikerült szerződéskötés után pár szóra megállnunk Boda Tamás játékossal, aki a következő szezonban csapatunkat erősíti majd.

Két-három kérédésben ismerkedtünk meg Tamással, aki már a nyíregyháza színeiben többször is pályára lépett a békésikatlanban:

- Minek köszönhető, hogy a Békési FKC-t választottad a következő szezonra?
- Régóta gondolkodtam a váltáson. A békési csapat pedig több alkalommal is tett már olyan ajánlatot, ami számomra szimpatikus volt. Az idén eljött az idő, amikor igent mondtam, mivel nagyon sok jó dolgot hallottam a csapatról és az eredményeik is ezt igazolták. Motiváló számomra, hogy egy olyan csapatban játszak, akinek reális esélye van bekerülni az első háromba, és egy valódi csapat tagja lehetek. A kézilabda csapatjáték, a pályán egymásra vagyunk utalva és mindenki játékától függ az eredményünk. Bizom benne, hogy a játékommal segiteni és támogatni tudom a csapatot abban, hogy ezt a szezont még eredményesebben zárjuk.

- Kicsit tekintsünk vissza mikor és hol kezdtél kézilabdzáni? Milyen csapatoknál játszottál?
- A kézilabdát – viszonylag későn – 15 évesen kezdtem el. 2 évig Egerben majd újabb 2 évig Mezőkövesden játszottam a korosztályos csapatokban. Utolsó ifista évemben Balatonfüredre igazoltam, ahol nagyon sok mindent tanultam a felnőtt játékosoktól. Első felnőtt csapatom a Dabas kézilabda csapata volt, ahol 7 évig játszottam. Az előző két szezonomat pedig Nyiregyházán töltöttem.

- Látva a nyári igazolásokat, hogyan látod a következő bajnokságot?
- Nagyon szoros bajnokságra számitok, hiszen mind a két kieső csapat az első osztályból a keleti csoportba került besorolásra. Ezek mellett a mezőnyben van 3-4 olyan csapat, akik minden évben stabilan hozzák az eredményeiket, a tabellán elől helyezkednek el. Ezek mindig kihivást jelentenek, élesebbé teszik a bajnokságot. Úgy gondolom, hogy a csapat számára alapvető cél a dobogós helyek megcélzása és elérése.

- Sok sikert kívánunk!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!