Nyári táborok Dánfokon


A békési Kecskeméti Gábor Kulturális Központ szervezésében több napközis tábor is megvalósul idén a Dánfoki Üdülőközpontban.

Július 22-26. között Honismereti Táborba várjuk a 11-15 év közötti fiatalokat, ahol megismerkedhetnek a Körös-parti felfedező túrák folyamán a természet élő- és növényvilágával, melyeknek formakincsét a gyakorlati foglalkozások alkalmával használhatják majd fel munkáik elkészítéséhez.
Felfedezhetik a vízi élővilág csodáit a Pankotai Gábor világbajnok kajakozó vezette kajaktúrán, valamint megismerkedhetnek a helyi kultúra hagyományaival és szépségeivel is játékos formában. A tábor vezetője Szabó Sándor, aki elhivatott szakmai tudással felügyeli majd a tábor eseményeit. A Honismereti Táborról bővebb információ és online jelentkezési lap ide kattintva érhető el.

Ugyanezen a héten – július 22-26. között – kerül megrendezésre a Békés Megyei Amatőr Fotós Tábor is, melynek során Apáti-Nagy Lajos és Gazsó János, a Békési Fotós Klub vezetői, a GA-Pix Fotó üzemeltetői, a Békés Mátrix és a Békési Újság fényképészei adják át szakmai tudásukat a résztvevőknek, valamint vendégünk lesz Nagy István szentesi fényképész is. A műhelymunka napi 6 órában, igény szerint kezdő és haladó csoportbontásban zajlik. A fotós táborba 15 év feletti, fotózás iránt érdeklődő, résztvevőket várunk. Saját fényképezőgépet szükséges hozni.
A táborról bővebb információ és online jelentkezési lap ide kattintva érhető el.

Július 29. – augusztus 2. között a Békés Megyei Néptánc Tábor várja majd a 6-13 éves (már iskolába járó) táncolni szerető gyermekeket. Az 5 nap során Békés megyei néptáncokkal és népi gyermekjátékokkal ismerkedhetnek meg a résztvevők, majd az utolsó nap délutánján táborzáró fellépésen mutathatják be a szülőknek, nagyszülőknek, érdeklődőknek a hét folyamán tanultakat. Oktatók: Mahovicsné Ladányi Anita és Mahovics Tamás néptáncpedagógusok. A táborról bővebb információ és online jelentkezési lap ide kattintva érhető el.

A tábor helyszínéről bővebb információt ide kattintva olvashat.

Szeretettel várjuk leendő táborozóinkat!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!