Beszámoló a BÉKÉS EFI 2019.április – augusztusi munkájáról


A 2019.év második negyedévében az EFOP-1.8.19-17-2017-00010 számú projekt keretében az Egészségfejlesztési programterv alapján az alábbi tevékenységek valósulnak meg:

- A Szülői készségek fejlesztését szolgáló csoportos foglalkozások keretén belül bevezetett BABA – MAMA KLUB továbbra is nagy sikernek örvend és változatlanul minden hónapban megrendezésre kerül., változatos témák mentén:- április 25-én megtartott Baba Mama Klubunk témája "Tavaszi megújulás, szülés utáni diéta éhezés nélkül" volt, majd május 30-án megtartott klubunk meghívott vendége Szántó Dóra konduktor, aki neuro-hidroterapeutaként látta el hasznos tanácsokkal a hozzánk fordulókat, a következő június 27-én megtartott klubunk vendége Takács Tímea klinikai gyermek szakpszichológus volt, végül, de nem utolsó sorban július 25-én megtartott klubunk témája a kisgyermekek elsősegélynyújtása lehetett Molnár Dániel mentőtiszt vezetésével.

- Sikeresen megrendezésre került Intézményünk Gyógyfürdőjében a csontsűrűség mérés, más néven a csont denzitometriai vizsgálata. Ez egy úgynevezett DEXA vizsgálat az alkaron, az OSZTEOPORÓZIS diagnosztikában használt eljárás, ami azért szükségesek, hogy felmérjük a csontok törési rizikóját. Két héten keresztül folytatódott, április 12-én ért véget és 127 fő pácienst sikerült bevonni ebbe a vizsgálat sorozatba.

A nagy érdeklődésre való tekintettel évente több alkalommal is szándékunkban áll megszervezni.

- Egészségnap keretén belül állapotfelmérést, hallásvizsgálatot és egészségügyi szűrővizsgálatokat végeztünk. Az elmúlt időszakban a Gyógyfürdő épületében sikerrel megrendezett Egészségügyi napjaink a következők voltak: június 10, majd június 16-án a Gyermekmedence Átadásának napján, ezt követően június 19-én és július 17-én vártuk az érdeklődőket a szűrővizsgálatokra. Nem csupán a Gyógyfürdőben szerveztünk Egészségnapokat, hanem a Derűs Ház Fogyatékos Nappali Klubban május 22-én, majd a Polgármesteri Hivatalban június 5-én, valamint a Mentálhigiénés Egyesületnél is június 12-én.

- A szenvedélybetegek csoportját megcélzó "anonim alkoholisták" foglalkozás is sikeresen folytatódik minden hónapban.

- A daganatos betegek klubja, Kardiovaszkuláris betegek klubja, a 60 év feletti lakosoknak szóló csoport, Életmódváltó klub és Egészséges táplálkozás klubokban az előadások sorozata folytatódik Békésen és a járás különböző településesein egyaránt.

- A Testmozgást ösztönző klub keretén belül pedig a Békési Uszodában vasárnaponként BABA úszásra is van lehetőség, valamint a felnőtt lakosságot megcélzó vízi tornára is.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!