Szavazzunk H. Kovács Eszterre!


A Szent Lázár Alapítvány Dr. H. Kovács Esztert önkéntes segítő kategóriában a „Mellrák Elleni Küzdelem Hétköznapi Hősei” címre jelölte, aki az alapítványi klub mentora, védnöke évek óta önzetlenül tesz a daganatos emberekért. E cím Békés város és a klub tagjainak is elismerést jelent!

Egy kozmetikai cég online pályázatán az alábbi linken lehet szavazni szeptember 4-ig!

A Szent Lázár Alapítvány klubjáról és a jelöltről:

A klub kezdetektől napjainkig: 2015-ben indult a klub 3 taggal, jelenleg 17 állandó tagunk van, folyamatosan vannak érdeklődők, akikből előbb-utóbb tagok lesznek. Élvezzük a háziorvosok bizalmát, invitálják a betegeiket a klubfoglalkozásokra. Legnagyobb öröm számunkra, hogy működésünk kezdetétől, bár többen súlyos műtéteken estek át, senkit nem vesztettünk el! Depresszió diagnózissal jelenleg senki nem áll kezelés alatt. A név kötelez: ÉLETREVALÓK!!!

A klub működési elve, értékrendje: személyesen havonta egyszer találkozunk, de folyamatos kapcsolattartással (zárt facebook csoport, telefon) napi érintkezésben vagyunk. A programokat a klub tagjai érdeklődésüknek megfelelően alakítják ki. Több alkalommal vendégelőadót hívunk. Az előadók köre nagyon színes: onkológus szakorvos, dietetikus, pszichológus, egészségügyi szakdolgozók. A tagok igénylik a kulturális programokat is, volt irodalmi estünk, ünnepekre hangoló rendezvényeink. Kiemelten fontos számunkra, hogy a csoportunk tagjai bemutassák érdeklődési területüket, esetleg munkájukat, életművüket. Például van közöttünk porcelánbaba-gyűjtő, muzeológus, aki a népi hagyományokat, ünnepköröket kerek előadásban mutatja be. Természetes az ételreceptek cseréje, kóstolók. Vendégként részt vehettünk, egy olyan rendezvényen, ahol a "lelkitáplálékot" egy sminktanácsadó szolgáltatta. Lehetőségünk van mindezekre, mert a Tágas Tér Egyesület ingyenesen rendelkezésünkre bocsátja termeit, és a fenti rendezvényekhez szükséges eszközöket és tárgyakat. Fontos szempont, hogy a négyszemközti beszélgetéseknek mindig időt és helyet adjunk. Célunk, hogy a segítő családtagok is részt vegyenek a klub munkájában.

A Jelölt: Dr. H. Kovács Eszter 77 éves. Pártfogói, önkéntes segítői munkájának ars poétikája: "Egymás terhét hordozzátok". Vallja, hogy minden ember egyedi meghatározott céllal él a földön. A betegség okát, kezelését a gyógyító orvos végzi. A betegség célját meg kell találni minden betegnek. Így lesz perspektívája a teljes élet megéléséhez, a reményhez. A lélek kompakt állapota le tudja győzni a testi fájdalmat és nehézségeket. Kisgyerekkora óta mintát látott, hogy a legnagyobb öröm adni. Úgy véli, adni nemcsak tárgyakat tud az ember, hanem önmagát is. Azzal a feltétellel fogadta el a jelöltséget, hogy az elnyert támogatás utolsó fillérig olyan fontos dolgokat szolgáljon, amely a betegeknek könnyebbé teszi a testi nehézségeket viselni. Jobban tudjon összpontosítani a betegség "céljára". Ilyen például: mintát adni az élet igazi értékéről a családtagoknak, a környezetnek. Egyszerű dolgok a pénz felhasználásának módjáról: fiatal nőnek kifizetni egy parókát, hozzájuttatni egy szuper protézishez, fehérneműhöz, minden betegséggel kapcsolatos igényesebb segédeszközhöz. Kifizetni egy kezeléshez szükséges taxiszámlát, megrendelni egy nagytakarítást, támogatni abban, hogy egy családi összejövetelt tudjon tartani (étterem). Minden olyan segítséget is fontosnak tart, ahol a segítő családtagok is érezhetik, hogy nincsenek magukra hagyva a hátrányosan megváltozott családi körülményeikben.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!