Íráselemzésről a Nefelejcs Irodalmi Körben


A békési tanítónő, egyben grafológus, Szabó Ágnes volt a Nefelejcs Szellemi Műhely szeptemberi előadásának előadója.

A református gimnáziumban szeptember 3-án megtartott rendezvényen az érdeklődők megtudhatták, hogyan dolgozik egy grafológus. Az előadó egyébként az Egri Írásszakértői Intézetben szerzett grafológus oklevelet, és ezirányú tudását a mindennapokban hasznosítja írást is oktató tanítónőként, valamint más módokon.

Mindenkinek a kézírása egyedi, és arról egyebek mellett énképére, pszichés közérzetére, értelmi képességeire, társas viselkedésének jellemzőire, érzelmi működésére és a munkavégzéshez való hozzáállására is következtetni lehet. A grafológus egy mintegy féloldalas folyamatos szövegből dolgozik, és fontos az elemzendő személy aláírása is. A grafológiát alkalmazzák mások mellett a pályaalkalmasság megállapítására, életvezetési területeken, párkapcsolati összeillés értékelésére vagy tanulási problémák esetén.

- Felnőttkori kézírásunkban a teljes jellemünk benne van – mondta el Szabó Ágnes. Hozzátette: a grafológus figyeli az írás makro- és mikroszerkezetét, így a lap kitöltését, a margókat, a sorközöket, és az egyes betűket, azok dőlését, kialakítását, egybekötését is. Megállapítását minden esetben mérésekkel támasztja alá.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!