Ülésezett a református egyház Igazgatótanácsa


2019. szeptember 5-én tartotta soron következő ülését a Békési Református Egyházközség Igazgatótanácsa, amely a SZKIRG iskolai ügyeivel foglalkozik.

Az ülésen beszámoló hangzott el az elmúlt időszakkal kapcsolatban, majd a testület elfogadta az intézmény 2019/2020. tanévének munkatervét. Ebben többek között az iskolai szünetek, ünnepek, pedagógus minősítések is szerepelnek. A 2020/2021. tanévtől felmenő rendszerben 1-12. évfolyamon minden tanuló ingyen fogja kapni a tankönyveket, így az iskola csak megrendeli a könyveket, de a számlát a központi költségvetés fedezi majd. Az intézmény szervezeti és működési szabályzatának módosítására azért került sor, mert részletesebben kellett szabályozni a munkaközösségek vezetőinek munkakörét. A házirendbe bekerült egy új elismerés: az Egymásért Díj a kiemelkedő közösségi munkát végzőknek adható. A református óvoda pedagógiai programját is módosítani kellett: az országos kormányrendeletnek megfelelően itt is nagyobb hangsúlyt kell fektetni a nemzeti szellemű nevelésre, a határon túli magyar óvodákkal való kapcsolattartásra, a nemzeti kultúra értékeinek megismerésére.

Az igazgatótanács beszámolót hallgatott meg és fogadott el a gimnáziumi intézményegység és a kollégium működésével kapcsolatban, továbbá tárgyalták Mucsi András iskolaügyi gondnok két előterjesztését a pedagógusok iskolai elismerésével és a középiskolai ösztöndíjjal kapcsolatban. A javaslat arról szólt, hogy ebben a tanévben is legyen lehetőség 10 db egyenként 100 ezer forintos ösztöndíj megpályázására, amelynek odaítélése az igazgatótanács feladata lenne. Itt a tanulmányi és közösségi munkát veszik figyelembe. A javaslatról októberben dönt az igazgatótanács. A másik javaslat értelmében évente két intézményi pedagógus kapna év végén elismerést egy-egy aranygyűrű formájában. A vitára bocsátott és kidolgozott javaslatot szintén októberben fogadja el az igazgatótanács.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!