| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Finom falatok a Bio-konyhábanForrás: Békés Városi Kecskeméti Gábor Kulturális KözpontMegjelent: 2019 Szeptember 11. ( Szerda ) 10:08
Az előző évekhez hasonlóan idén is szerepelt a XXI. Madzagfalvi Napok programjai között a Bio-konyha.Az előző évekhez hasonlóan idén is szerepelt a XXI. Madzagfalvi Napok programjai között a Bio-konyha.

A Békés és Környéke Biokultúra Közhasznú Egyesület közreműködésével többféle finomságot kóstolhattak mindazok, akik betértek a kulturális központ tankonyhájába, hiszen az otthonról hozott kovászos kenyerek kóstolása mellett itt is készültek finomságok. Csarnai Erzsébet élelmiszermérnök kovásszal kelesztett lekváros párnát sütött. Megtudhattuk, hogy a tésztákat hosszú ideig kelesztik, ez idő alatt a glutén fehérjeszerkezete is megváltozik, így könnyebben emészthetővé válik. Szekerczés Sándorné kovászos kenyeret és Kossuth kiflit hozott kóstolóba. Az érdeklődők legnagyobb örömére, ezt a régi hagyományos süteményt itt is elkészítettük és frissen melegen kóstolhattuk.

Ízekben és praktikákban gazdag délelőttöt tudhatunk magunk mögött, köszönjük a közreműködést!


Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?