Mesék az Élethez Békésen


Városunk is csatlakozik ahhoz az országos programsorozathoz, mely a pécsi Gombolyító Terápiás Műhelyből indult, és Budapestről a Metamorphoses Meseterápiás Egyesületen keresztül érkezik Békésre. A program célja felhívni a figyelmet arra, hogy a népmesék bölcssége, mondanivalója friss, aktuális és ma is élő, ha közel engedjük magunkhoz.

A Kecskeméti Gábor Kulturális Központban 2019. október 9-én 17:00 órától Horváth Hajnalka alkotóművész és Bartyik Gitta metamorphoses meseterapeuta, pszichológus kiállításának megnyitóján a mesék képben, illusztrációban, élőszóban, mondókában, közmondásban, zenében, rejtvényben jelennek meg.

A kiállítást megnyitja: Dr. Pálmai Tamás

Közreműködnek: Nagy Edina Éva, a Dr. Hepp Ferenc Általános Iskola 3. d. osztályos tanulója, Orovecz Szabolcs és Orovecz Zita a Szegedi Kis István Református Általános Iskola Rákóczi úti telephelyének 1./A. és 3./A. osztályos tanulói

Hangszeren közreműködnek: Braun Melinda, Holland Eszter, Németh József és Somlyai Nóra, az Alapfokú Művészeti Iskola növendékei

A következő hét folyamán, két alkalommal, a kiállítás helyszínén szervezett játékos foglalkozásokon vehetnek részt alsó tagozatos kisgyermekek, ahol maguk is mesebeli tárgyakat alkothatnak.

A kiállítás megtekinthető 2019. november 7-ig, a kulturális központ nyitvatartási idejében.
A belépés díjtalan!

A kiállítás társszervezője: Metamorphoses Meseterápiás Egyesület

Szeretettel várjuk az érdeklődőket!


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!