A kolbászklub alappillére a fesztiválnak.


A csabai kolbász a város legfontosabb presztízsterméke, a Csabai Kolbászklub tagjai pedig munkájukkal önzetlenül, összetartóan, jókedvűen segítik a hagyományőrzést, a kolbászkészítés elsajátítását a gyermekek bevonásával is.

Mindezt Szarvas Péter, a város polgármestere mondta a kolbászklub szerda esti nyárbúcsúztató vacsoráján az Uhrin Zoltán Klubházban. Az esemény egyben a civil szervezetnek a kolbászfesztivált megelőző első felkészülési rendezvénye volt. Szarvas Péter, kiemelte, a Csabai Kolbászfesztivál szórakoztató programok egész sora mellett népszerűsíti a terméket, öregbíti a hírnevét, a városba csábítja a vendégeket a határon innen és a határon túlról is.

– Ajándékként a csabai kolbásznak örülnek a legjobban a város vendégei, illetve, ha bármerre megyek tárgyalni vagy utazom magánemberként, csabai kolbászt mindig viszek magammal – ecsetelte a polgármester. – A kolbászklub munkája és a fesztivál látogatottsága nagyban hozzájárult ahhoz, hogy az utóbbi időben egyre több kistermelő állít elő és értékesít kolbászt, ezzel pedig biztosítja családja megélhetését.

Szarvas Péter szólt arról is, hogy a szokásoknak megfelelően családjával gyúr az idei fesztiválon október 25-án, szombaton, a frisskolbászkészítő versenyen. Otthon minden év végén készítenek vékony-, majd januártól több ütemben vastagkolbászt. Így, ha meg is csappan a készlet, karácsonyig azért kitart a portéka.

Hégely Sándor, a Csabai Kolbászklub elnöke, a fesztivál igazgatója kiemelte, a civil szervezet minden évben az esemény alappillére, közel egyidős a rendezvénnyel.

– A klub a kapcsolattartásban, a csabai kolbász marketingjében is jelentős szerepet játszik – ecsetelte Hégely Sándor. – Szokás szerint külön sátorral jelenik meg az október 24–27. közötti, immáron 23. fesztiválon. A tagok naponta disznóvágás-bemutatókat tartanak a sátor mellett. Aki meg akarja tanulni a sertés bontását, különböző részeinek felhasználását, illetve megkóstolná az elkészült ételeket, érdemes ellátogatnia majd a sátorhoz.

Korim Valéria, a klub ügyvezető elnöke elmondta, a nyárbúcsúztató összejövetelükön mindig bemutatják az új tagokat, illetve megemlékeznek azokról, akik már nem lehetnek közöttük. A szerda esti vacsorán pedig mi mást is tálalhattak volna fel, mint savanyúlevest, sült kolbászt és hurkát, valamint kemencés csülköt.

(X) Reklám


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!