Rövidesen megjelenik a jövő évi Békési Kalendárium


Helyszin: Kulturális Központ
Hamarosan kézbe vehető a Békési Újság évkönyve, a 2020-as Békési Kalendárium. A kiadvány ünnepélyes könyvbemutatója október 4-én lesz.

A tizenötödik alkalommal megjelenő, a maga nemében páratlan kötet ezúttal is 160 színes oldalon kínál egész évre olvasnivalót. Benne 17 szakcikk, tanulmány és a "Szülőföld. Anyaföld. Békés" címmel korábban kiírt irodalmi pályázat 15 legjobb írása kapott helyet. Olvashatnak sok egyéb mellett egy véres incidensről, amely a békési vásárban esett meg 1895-ben; arról, mi történt 1919-ben a román katonák Békésre bevonulásakor; hogy ki volt Szánthó Albert és miért példaértékű az életműve; hogy hol és hogyan működött a 40-es években a zsidó gyermekotthon a településen. Írnak a békési mozizás történetéről; testvértelepülésünkkel, Hegyközkovácsival való kapcsolatfelvétel kezdeteiről; a 30 éves városvédő egyesületről; a kukorica sokrétű hasznosításáról a parasztgazdaságokban; az aratásokról régen és ma.

A 2020-as Békési Kalendáriumot az ötletgazdája, Szegfű Katalin szerkesztette. Kiadója a Családért Alapítvány. A kötet (könyvjelzővel együtt) mindössze 850 forintos áron vásárolható meg október 4-től kezdődően a következő helyszíneken: Cerka papírbolt, Barta kereskedés, Püski Sándor Könyvtár, antikvárium, Békési Uszoda.

A könyvbemutató a Kecskeméti Gábor Kulturális Központban lesz október 4-én, pénteken 16:30-tól. Az ünnepség sztárvendége Zsombok Réka (Zséka), és a megjelenő vendégekre sok meglepetés is vár. A belépés díjtalan. Minden érdeklődőt szeretettel hívnak és várnak.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!