| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Veszettség elleni védekezés Békésen! FELHÍVÁS!Forrás: BékésMátrixMegjelent: 2019 Október 2. ( Szerda ) 13:55
Békés megye közigazgatási területén a rókák veszettségének megelőzése és a betegség leküzdése érdekében 2019. október hó 5. napja és 2019. október hó 10. napja között csalétek-vakcina kihelyezése történik repülőgépes kiszórás módszerével a Földművelésügyi Minisztérium élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár ÉFÁT/340/2019. iktatószámú utasítása szerint. Ezért 2019. október hó 05. napjától 2019. október hó 25. napjáig a Békéscsabai járás illetékességi területén Békéscsaba, Csabaszabadi, Csorvás, Doboz, Gerendás, Kétsoprony, Szabadkígyós, Telekgerendás, Újkígyós valamint a Békési járás illetékességi területén, Békés, Bélmegyer, Kamut, Köröstarcsa, Mezőberény, Murony, Tarhos települések teljes közigazgatási területére B.M.K. Agrárügyi Főosztály Élelmiszerlánc-biztonsági és Állategészségügyi Osztálya ebzárlatot és legeltetési tilalmat rendelt el.

A járványügyi intézkedés hatálya alatt:

1. Tartási helyén minden kutyát elzárva, illetőleg megkötve kell tartani úgy, hogy azok más állattal vagy emberrel ne érintkezhessenek. Zárt udvarban a kutyák elzárását vagy megkötését mellőzni lehet, ha azok onnan ki nem szökhetnek.

2. Kutyát tartási helyéről csak pórázon vezetve és szájkosárral szabad kivinni

3. A település területéről kutyát kizárólag érvényes veszettség elleni védőoltás megléte esetén, csak a hatósági állatorvos kedvező eredményű vizsgálata után és engedélyével szabad kivinni.

4. Az érvényes veszettség elleni védőoltással rendelkező vadászebek, a fegyveres erők és fegyveres testületek ebei, a katasztrófamentő ebek, a segítő és terápiás ebek, valamint a látássérült embereket vezető ebek rendeltetési céljuknak megfelelő használatuk idejére mentesek a bekezdésben foglalt korlátozás alól

5. Az ebzárlat alatt húsevő állatok összevezetésével járó rendezvény nem tartható

6. A települési önkormányzat köteles a szabadon talált, kóbor ebek befogása iránt intézkedni. Az ebzárlat tartama alatt befogott kóbor húsevőket hatósági megfigyelés alá kell helyezni.

7. A jelzett időszakban a település közigazgatási területén a legeltetés tilos.


Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?