Győzelem Nyíregyházán


Az ötödik fordulóig kellett várni ahhoz, hogy a békési férfi kézilabdacsapat megszerezze első győzelmét az NB I B-s bajnokság Keleti csoportjában. Papp Bálint alakulata Szabolcsból hozta el a pontokat egy kiegyenlített, izgalmas csata végén.

Nyíregyházi KC–Optimum Solar-Békési FKC 24–25 (11–12)
NB I B-s férfi kézilabda-mérkőzés. Nyíregyháza, 200 néző. Vezette: Asztalos Bence, Szalay Zoltán.
Békés: PAJKÓ – CSUKA 3, Haszilló 2, Morva 1, SZÉKELY, FERENCZI 6, FEDOR 3. Csere: Borbély (kapus), Kecskés, Gál, Oláh 3 (3), Bátky P. 1, Kiss R., Boda, Megyeri, Dénes 2.
Nyíregyháza legjobb góldobói: Stáb 6, Vasas 4.
Kiállítások: 10 perc + Nyitrai kizárva, illetve 6 perc + kizárva Ferenczi. Hétméteresek: 2/0, ill. 3/3.

Az egész mérkőzést a nagy küzdelem és a szoros eredmény jellemezte. Az első félidőben folyamatosan fej-fej mellett a haladt a két gárda, tekintélyes előnyre nem sikerült szert tenniük. A vendégek Ferenczi Botond 4 találatával tudtak minimális előnyt kiharcolniuk magunknak a szünetre.
A második félidőben sem változott meg a játék képe. Jól működött a védekezés mindkét oldalon, a kapusteljesítményekre sem lehetett különösebb panasz, ezért egyik fél sem tudott ellépni. A csata kimenetelét illetően döntő befolyással bírt, hogy az 55. percben elcserélték magukat a hazaiak, emiatt kettős emberelőnybe kerültek. A békésieknek ezt kihasználva sikerült maguk javára billenteni a meccset, és a minimális előnyt megtartották a végjátékban is. Az utolsó támadást a nyírségiek vezették, de Pajkó hárította a kísérletüket.

– Egy végletekig kiélezett csatában sikerült az ellenfelet és végre önmagunkat is legyőznünk. Bízom, hogy ez erőt ad a csapatnak a folytatáshoz, gratulálok a srácoknak! - nyilatkozta Papp Bálint.


Kövesd a BékésMátrixot a Facebook-on a legfrissebb békési információkért!