| E-mail: info@bekesmatrix.hu | Telefon: 06/20/935-16-83 | Facebook.com/bekesmatrix

Önkormányzati választások - értékelőForrás: Békés Megye Önkormányzata Megjelent: 2019 Október 14. ( Hétfő ) 09:43
Sajtótájékoztatón értékelte az önkormányzati választás eredményeit Herczeg Tamás országgyűlési képviselő, a Fidesz megyei választmányának elnöke és Zalai Mihály, a megyei önkormányzat elnökjelöltje, a Fidesz megyei választmányának kommunikációért felelős alelnöke.

Megköszönték a választóknak a magas részvételt, a jelölteknek az indulást, a Fidesz-KDNP aktivistáinak a segítséget, és minden szavazatszámlálónak és a szavazás lebonyolításában résztvevőnek a munkát.

Békéscsabán a Hajrá Békéscsaba Egyesület által jelölt és a Fidesz-KDNP által támogatott Szarvas Péter győzött. A Fidesz-KDNP hét, a Hajrá Békéscsaba Egyesület szintén hét mandátumot szerzett a békéscsabai testületben.

A Fidesz-KDNP a megye 52 településén indított vagy támogatott polgármesterjelöltet. 36 településen eredményesen szerepeltek a pártszövetség jelöltjei. A megyei önkormányzat 17 mandátumából pedig 10-et a Fidesz-KDNP, 2-őt a DK, 2-őt a Jobbik, 1-et az MSZP, 1-et a Mi Hazánk, 1-et a Momentum szerzett meg. Ez alapján várhatóan továbbra is a Fidesz-KDNP többség vezeti a megyei közgyűlést, és dolgozhat tovább a megye településeinek fejlesztéséért.Embed kód:

<embed src="https://bekesmatrix.hu/api/embed.php?alias=95055_onkormanyzati_valasztasok_ertekelo" width="650" height="430">

Érdekelhet még...
Ezt már olvasta?